Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Yes To Science Bilim Etkinliği'nde Heyecan Doruktaydı
Yes To Science Bilim Etkinliği'nde Heyecan Doruktaydı Yes To Science Bilim Etkinliği'nde Heyecan Doruktaydı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yes To Science çocukların bilime olan ilgilerini arttırmak ve bilimi keşfetmelerini sağlamak amacıyla Ataşehir Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri ile buluştu.

Yes To Science çocukların bilime olan ilgilerini arttırmak ve bilimi keşfetmelerini sağlamak amacıyla etkinlik programlarını 1 Aralık 2015 tarihinde Ataşehir Okyanus Koleji konferans salonunda gerçekleştirdi.

Yes To Science organizasyon sorumlusu Yüksel Öz etkinliğe başlamadan önce kendilerini şöyle tanıttı, ‘Yes To Science,  Deneme Bilim Merkezi ve daha sonrasında Şişli Bilim Merkezi olarak çalışmalarına devam eden ülkemizin ilk Bilim Merkezi olma özelliğine sahip kuruluşta, 2004 – 2012 yılları arasında 8 yıl boyunca çalışmalar yürütmüş tecrübeli eğitmenlerin kurduğu bir oluşumdur. ‘ dedi.

Gerçekleştirilen bilim etkinliğinde öğrencilere Sihirli Kum, Işın Kılıcı, Sihirli Sıvı, Şişir Şişirebilirsen, Redoks Tepkimesi ve Sıvı Azot deneyleri yapıldı.

"Çok Heyecan Vericiydi"
Işın Kılıcı etkiliğinde Plazma Topu’na 5-A  sınıfından Özkan Sergen Özlü isimli öğrencimiz dokunarak lamba yüzeyinin ısınmasıyla düşük voltajla elinde tuttuğu florasan lambayı yaktı. Özkan Sergen deney sonucunda duygularını şöyle ifade etti: ‘ Topa elimi değdirdiğimde iğne batması kadar küçük bir elektrik çarpması hissettim. Burada oluşan gerilim sayesinde florasan lambanın yandığını öğrendim. Çok heyecan vericiydi.’

Etkinliklerin hepsinde öğrenciler yer aldı, zaman zaman Yüksel Öz deneyler esnasında öğrenciler arasında gezerek daha yakından gösteriler yaptı.


Haber
:
Seher Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
yunus bey
Tarih
:
16 Aralık 2015, Çarşamba 02:46
Okunma
:
1.702 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları