Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanuslular, Ege'nin Güzelliklerini Keşfetti
Okyanuslular, Ege'nin Güzelliklerini Keşfetti Okyanuslular, Ege'nin Güzelliklerini Keşfetti
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinden ortaokul öğrencileri, tarih ve doğal güzelliklerin buluşma noktası olan Kıyı Ege'de rüya gibi bir geziye çıktılar.

Ülkemizin turizm cenneti olan Ege Bölgesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle Okyanuslu öğrencileri de büyüledi...

Okyanus Kolejleri Avcılar, Beylikdüzü, Bahçeşehir, Güneşli, Ataşehir ve Sancaktepe Kampüsü ortaokul öğrencileri, rüya gibi bir Kıyı Ege Gezisi'ne çıktılar.

25 Mart 2013 Pazartesi akşam saatlerinde okul önünden Marmaris'te kalacakları otele doğru hareket eden öğrenciler, Salı sabahı Marmaris'e ulaştılar. Otelde yapılan kahvaltı sonrası keyifli Kıyı Ege gezisi başladı.

İlk gün antik Karya Bölgesi'ni gezen öğrenciler, İçmeler ve Armutalan bölgelerini de ziyaret ederek tarihi ve doğal güzellikleri keşfettiler. Ardından müthiş bir doğa harikası olan "Kız Kumu"nu görme şansı yakalayan öğrenciler, daha sonra da anıt ağaçları görmek için Bayırköy'e hareket ettiler.

Yüzlerce yıllık ağaçların heybeti karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, gezinin ikinci gününde Köyceğiz'e geçtiler. Dalyan Bölgesi gezisinin ardından tekne turu yapıp, Kral Mezarları'nı gören öğrenciler, daha sonra Kaunos Antik Kenti'ne hareket ederek, antik tiyatroyu gezdiler.

Gezinin üçüncü gününde ilk durak; dünyanın en sessiz yerleşim alanı seçilen ve yöresel evleriyle dikkat çeken Akyaka Beldesi oldu. Bu bölgeden Gökova Mavi Yolculuğu'na çıkan öğrenciler, Ege Denizi'nin eşsiz güzellikleri ile buluştular. Canlı çeşitliliği açısından zengin olan Azmak Çayı'nı da görme fırsatı elde eden öğrenciler doğa manzarasına hayranlıkla izlediler.

Dördüncü günde Bafa Gölü'nde kısa bir dinlenme molası verildikten sonra İzmir'e doğru hareket edilerek, Selçuk'ta bulunan "Euromos Antik Kenti" ziyaret edildi.

Bursa'dan geçerek bu kentimizin lezzetlerini de tatma fırsatı bulan öğrenciler, 4 günlük Kıyı Ege gezisinde hem stres atıp, hem ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini görerek unutamayacakları güzel anılarla İstanbul'a döndüler.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Nisan 2013, Cuma 12:46
Okunma
:
5.306 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları