Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | İngilizce'yi Eğlenerek Öğreniyoruz
İngilizce'yi Eğlenerek Öğreniyoruz İngilizce'yi Eğlenerek Öğreniyoruz
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Öğrencileri, İngilizce kelimelerden oluşan fişlerden cümle kurarak, hem eğlendiler, hem öğrendiler.

Okyanus Kolejleri Ataşehir Kampüsü, 3-A Starters grubu öğrencileri, 29 Mart Cuma günü ‘Fişlerden Cümle Tamamlama’ etkinliğini düzenlediler. Öğrenciler 2 gruba ayrılıp takım olarak yarıştılar. En kısa zamanda dil bilgisi olarak doğru ve anlamlı en çok cümleyi oluşturan grup yarışmayı birinci bitirdi. Öğrenciler eğlenip keyifli zaman geçirirken öğrenmenin de zevkine vardılar.

Yarışmayı kazanan öğrenciler;
Orhan Alp Danış
Yiğit Gürler
Fatma İrem Topuz
Ege Batın Kalyoncu
Emre Sarıkoca

Öğrencilerimizi Tebrik Ediyoruz..

 

Bununla Beraber; 3. Sınıf öğrencileri İngilizce bilgilerini pratik yaparak geliştirmeye devam ediyor. Maincourse dersinde öğrendikleri bilgilerini etkinlik derslerinde pekiştiren öğrenciler; 2 Nisan Salı günü, İngilizce’de zaman kavramını pekiştirmeleri için konuşma aktivitesi yaptılar. Ayrıca öğrenciler gün içerisinde rutin olarak yaptıkları eylemleri tahtada bireysel olarak doğru kategorilere yerleştirtiler.

Öğrenciler İngilizce bilgilerini ve telaffuzlarını bu keyifli aktiviteyle pekiştirerek İngilizce ve günlük yaşam arasında bağ kurmuş oldular.

 

Ataşehir Okyanus Koleji  7A Sınıfı öğrencileri de 1 Nisan Pazartesi günü İngilizce Domino oyunu oynadılar. Oyunun temelinde isimler ve kıyafetler konu başlığı altında hece bakımından ikiye bölünmüş kelimeleri birbirine bağlayacak şekilde yapılmış olan düzlem üzerine yerleştirmek vardı. İki gruptan oluşan oyunda öğrenciler başlangıç çizgisinden başlayarak oluşturulması gereken kelimeleri eksiksiz bir şekilde düzleme yerleştirdiler. Bu eğlenceli aktivite sayesinde öğrenciler hem bildikleri kelimeleri hatırlamaya çalışarak bilgilerini tazelemiş oldular, hem de karşılaştıkları yeni kelimelerin anlamlarına sözlükten bakarak sözcük dağarcıklarını genişletmiş ve sözcük kullanma becerilerini de geliştirmiş oldular. 


Haber
:
Okyanus Web Ofis
Editör
:
Okyanus Web Ofis
Tarih
:
09 Nisan 2013, Salı 00:00
Okunma
:
3.352 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları