Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fen ve Teknoloji Dersi'nde Eğitici Etkinlikler
Fen ve Teknoloji Dersi'nde Eğitici Etkinlikler Fen ve Teknoloji Dersi'nde Eğitici Etkinlikler
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji 8-A ve 6-A Sınıfı öğrencileri, Fen ve Teknoloji Dersi'nde eğlenceli ve eğitici etkinlikler yaptılar.

Okyanus Kolejleri'nde öğrenciler, yaparak ve yaşayarak öğrenmeye devam ediyorlar...

Ataşehir Okyanus Koleji 8-A Sınıfı öğrencileri, 13 Aralık 2012 Perşembe günü Fen ve Teknoloji Dersi'nde "DNA Yapısı" deneyi yaptılar.

Öğretmenleri Özlem İnce'nin yönlendirmesiyle önce soğanı rendeleyen öğrenciler, daha sonra su ilave ederek karıştırdılar. Başka bir beherde de bulaşık deterjanı, tuz ve su köpürtülmeden karıştırıldı. Soğanlı su karışıma eklendi. Köpürtülmeden etil alkol ilave edildi. Bir müddet beklendikten sonra deney tüpünün üzerinde beyaz bulutsu bir yapı oluştuğu gözlendi.

Bir kürdan yardımı ile toplanan bulutsu yapıdan pireperat hazırlanarak mikroskopta incelendi. Çift sarmaldan oluşan DNA'ları mikroskopta gören öğrenciler oldukça heyecanlandılar. DNA'ların çok küçük olduğunu bildikleri için göremeyeceklerini düşünen öğrenciler, deney sonunda şaşkınlıklarını gizleyemediler.

13 Aralık 2012 Perşembe günü 6-A Sınıfı öğrencileri de, Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Sürat Etkinliği" yaptılar. "Kuvvet ve Hareket Ünitesi" kapsamında sürat hesaplama konusuyla ilgili çekişmeli bir yarışma gerçekleştirildi.

Eğik Düzlem Arabası kullanılarak başlangıç çizgisinden yarışa başlandı. Kronometre ile zaman tutularak, ölçümler kaydedildi. Öğrencilerin her biri kendi hızlarını hesaplarken, bu eğlenceli yarışmada Asil Ertan Yıldırım birinci oldu.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
17 Aralık 2012, Pazartesi 17:13
Okunma
:
2.230 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları