Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Benim Hayallerim Projesi Gerçekleştirildi
Benim Hayallerim Projesi Gerçekleştirildi Benim Hayallerim Projesi Gerçekleştirildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Benim Hayallerim Projesi Gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencileri, gelişim dönemleri, dış dünyayı algıyış süreci, beklentileri, hayalleri, hedefleri itibariyle farklı ve o kadar da özel bir özelliğe sahiptirler.

Bir yandan psiko sosyal gelişimlerini sürdürürken bir yandan da akademik başarılarına bir tuğla daha koyma çabası içindelerdir.

Akademik başarılar da ileriki yaşamlarında seçecekleri meslekleri, kariyer basamaklarını,  mutlu olacakları bir işi icra etmelerine vesile olmaktadır.

Öğrencilerin bu bağlamda hedefledikleri meslekleri, bir ömür boyu aktif bir şekilde yaşam standartlarını belirleyen iş yaşantıların, yapmış oldukları tercihlerin nedenlerini ve bu tercihler sonucunda hayalini kurdukları yaşam koşullarını öğrencilerden öğrenmek amacıyla ;ortaokul rehberlik servisinden Psikolojik danışman ve rehber öğretmen Begüm Boztepe Bayrakdar ve Hüseyin Fırat, Benim Hayallerim Projesiyle bu sorunun cevabını öğrenci gözüyle bakmak istemişlerdir.

Benim Hayalleri Projesiyle 5. 6. ve 8. sınıf öğrencileri, hayalini kurdukları meslekleri ve nedenlerini renkli postit lerle yazarak okul koridorlarına asmışlardır.

Böylelikle diğer öğrencilerin meslekleri keşfetmesi ve tanımasına yardımcı olmakla birlikte, hedeflediği meslekleri diğer yaşıtlarıyla paylaşarak hedeflerini ne kadar istediklerini gösterme fırsatı bulmuşlardır.


Haber
:
Reyhan Yılmaz
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Hüseyin Fırat
Tarih
:
12 Aralık 2017, Salı 10:02
Okunma
:
850 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları