Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokulu Rehberlik Birimi 'Kişisel Gelişim' Derslerinde Bu Ayın Konusu "Kendimi Tanıyorum"
Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokulu Rehberlik Birimi 'Kişisel Gelişim' Derslerinde Bu Ayın Konusu "Kendimi Tanıyorum" Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokulu Rehberlik Birimi 'Kişisel Gelişim' Derslerinde Bu Ayın Konusu "Kendimi Tanıyorum"
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokulu Rehberlik Birimi Kişisel Gelişim Derslerinde bu ayın konusu "Kendimi Tanıyorum" oldu.

İnsanların olumlu ve ya olumsuz yanlarını bilmesi, kendilerine dürüst ve objektif bir gözle bakabilmesi, davranışlarını değerlendirmesi, geliştirilmesi ve desteklenmesi gereken yönlerini bilmesi, gündelik yaşamda neyi yapıp yapamayacağını, bu davranışlar sonrasında neler hissettiğini bireyin tanımlaması,  kendini tanıyan bireyin genel karakteristik özellikleridir. 

Kendini tanıyan bireyler, sosyal, psikolojik, ekonomik, mesleki alanlarda ne istediklerini bilmekte, bir yaşam felsefesi oluşturmakta, duygularını ve davranışlarını yönlendirme ve kontrol edebilme özelliğini de bünyesinde barındırmaktadır.
Toplumsal bir varlık olarak bireyin, hem sosyal yaşamda, hem kendi iç dünyasında beklenti ve ihtiyaçlarını noktasında hedefleri, gerçekçi ve ulaşılabilir düzeydedir. Hedefleri noktasında güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini bilen birey, bir plan ve  bir düzen çerçevesinde amacına yönelmekte ve bu bağlamda stratejiler geliştirmektedir.

Kendini tanıyan bireylerin daha mutlu ve her alanda daha başarılı olduğu bilinciyle bireylerin kendilerini tanımalarına destek vermek amacıyla, Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Kişisel Gelişim Dersi kapsamında  bu ay ‘’ Kendini Tanıma ‘’ konusu işlenmiştir.

Ataşehir Okyanus Koleji konferans salonunda rehberlik servisinden Psk. Dnş. Begüm Boztepe Bayrakdar  ve Psk. Dnş. Hüseyin Fırat tarafından bireyin kendini tanımasındaki farkındalıkları ve önemi öğrencilere verilen sunumla anlatarak, tüm ortaokul kademesi idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla hazırlanan kendini tanıyorum videosu izletilerek öğrencilere; kendimi tanıyorum, ne öğrendim ve 3 soru 1 kişi formu dağıtılarak öğrenilenlerin kalıcılığının artırılması amaçlanmıştır. 

 


Haber
:
Reyhan Yılmaz
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Reyhan Yilmaz
Tarih
:
01 Mart 2018, Perşembe 15:17
Okunma
:
1.049 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları