Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji Öğrencileri Digital Revolution Sergisi’nde
Ataşehir Okyanus Koleji Öğrencileri Digital Revolution Sergisi’nde Ataşehir Okyanus Koleji Öğrencileri Digital Revolution Sergisi’nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Digital Revolution Sergisi’nde Teknoloji ve Sanat İle Buluştu.

Ataşehir Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde bulunan Digital Revolution Sergisini ziyaret ettiler. Okyanuslu öğrenciler 04.05.2016 Çarşamba günü The Guardian ve The Telegraph gibi önemli yayın organlarınca, “İngiltere tarihinin en ihtişamlı sanat ve teknoloji sergisi” olarak lanse edilen Digital Revolution, dijital kültürün dünü, bugünü ve yarınına tek bir pencereden bakma deneyimini yaşadı.

Bu devasa sergi ilk kez geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük gösteri sanatları merkezi Barbican Centre’da katılımcıları ile buluşmuştur.

Sanat, tasarım, sinema, müzik ve video oyunları başta olmak üzere, birçok farklı başlığın bir bütün halinde ele alındığı Digital Revolution, 2014 yılında üç ay boyunca Barbican Centre yıldızı olmuştur.

İstanbul, Londra, Stockholm ve Atina’nın ardından Digital Revolution’a ev sahipliği yapacak dördüncü şehir olma şansını elde ediyor. Ziyaretçiler ise; dünyaca ünlü sanatçılar, film yapımcıları, tasarımcılar, müzisyenler ve oyun üreticilerinin hayranlık uyandırıcı işlerini deneyimleme fırsatı yakalıyor.

Serginin satır başları şöyledir;

Will.i.am, Yuri Suzuki, Pasha Shapiro ve Ernst Weber'ın Google'la ortaklaşa hazırladığı DevArt enstalasyonu.

- Umbrellin, Universal Everything, Miniaforms ve Susan Kare'in de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü tasarımcıların işleri.

- Christopher Nolan'ın Inception'ı ve Alfonso Cuarón'un Gravity'sindeki özel efekt tekniklerini uygulamalı olarak tecrübe etme fırsatı.

- Pac-Man ve Space Invaders gibi video oyun tarihine damgasını vurmuş retro oyunları oynama imkânı.

- 3 boyutlu laser ışıkları, giyilebilir teknoloji ve dev robotlarla teknolojinin dünyasının bugünü ve yarını.

- Björk, Brian Eno, Radiohead ve Squarepusher'ın görsel ve sesi mükemmeliyette buluşturan işleri.

Öğrencilerimize sergi alanındaki yaşadıkları deneyimi, fotoğraf ve video çekerek Facebook, Twitter, Instagram, Vine gibi sosyal medya platformlarında anında paylaşabilme imkânı verildi.

 

 


Haber
:
Seher Çolak
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Özlem Yamak
Tarih
:
09 Mayıs 2016, Pazartesi 15:30
Okunma
:
1.560 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları