Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ataşehir Kampüsü Ortaokulunda Sınav Kaygısına Yönelik Grup Çalışması Gerçekleştirildi
Ataşehir Kampüsü Ortaokulunda Sınav Kaygısına Yönelik Grup Çalışması Gerçekleştirildi Ataşehir Kampüsü Ortaokulunda Sınav Kaygısına Yönelik Grup Çalışması Gerçekleştirildi
  • Paylaş
Öğrencilerin akademik başarısına etki eden faktörlerden biride, öğrencilerde sınavlara yönelik oluşan kaygı durumlarıdır. Akademik başarıda kaygı, öğrenciyi harekete geçiren, planlı ve verimli çalışmasına olumlu etki eden, motivasyonunu artırıp hedeflerine ulaşmasını sağlayan işlevleri de içinde barındırmaktadır. Genel uyarılmışlık düzeyi bu noktada başarıyı belirleyen kıstaslar arasında gelmektedir.

Kaygının başarıya etki eden işlevini gölgede bırakan ise kaygı düzeyinin öğrenciyi olumsuz yönde etkileyecek boyutta artmasıdır. Akademik başarıya destek veren istenen düzeydeki kaygı düzeyi, anne-baba tutumlarından, genetik özelliklerden, öğrencinin eski deneyimlerinden ( öğrenilmiş çaresizlik ), sınavlara yetersiz çalışması gibi nedenler, yüksek kaygıyı,  o da akademik başarı düşüklüğüne neden olmaktadır.

Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Rehberlik servisinden Hüseyin FIRAT; 6.7. ve 8. Sınıf öğrencilerinden sınav kaygı yaşayan öğrencilerle 5 hafta sürecek grupla danışmanlıkla  kaygı düzeylerini akademik başarıya olumlu katkı sağlayacak seviyeye getirmeyi amaçlamıştır.

Yapılan sınav kaygısı envanteri, öğrenci ile yapılan bireysel görüşmeler, öğretmen yorumları, kime göre ben neyim envanteri, veli görüşmeleri ve dolaylı- doğrudan gözlemler sonucunda gruba dahil edilen öğrenciler, 14.04.2017 - 05.05.2017 tarihleri arasında 5 haftalık yapılan çalışma sonucunda, yapılan değerlendirme ile öğrencilerin kaygısının azaldığı ve akademik başarının arttığı gözlemlenmiştir.

2017-2018  Eğitim-Öğretim yılında da grupla yapılacak sınav kaygısına yönelik çalışmayla öğrencilerin akademik başarısının artırılması hedeflenmektedir.


Haber
:
İsmail Aykılıç
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
15 Mayıs 2017, Pazartesi 13:20
Okunma
:
1.828 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları