Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "Dünya Pi Günü"nde Renkli Etkinlikler
"Dünya Pi Günü"nde Renkli Etkinlikler "Dünya Pi Günü"nde Renkli Etkinlikler
  • Paylaş
Eğlenceli etkinliklerle öğrencilere matematiği sevdirmeyi amaçlayan Okyanus Kolejleri'nde, 14 Mart Dünya Pi Günü kutlamaları heyecanlı ve renkli etkinliklerle sahne oldu.

Okyanus Kolejleri, ünlü matematik sabiti Pi Sayısı'nı (3,14) zihinlere kazımayı ve öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen 14 Mart Dünya Pi Günü'nü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlamayı ihmal etmedi.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Matematik Zümresi önderliğinde 14 Mart 2013 Perşembe günü Konferans Salonu'nda 11.15-11.50 saatleri arasında düzenlenen Dünya Pi Günü etkinliklerinde, öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

Genç karikatüristlerin katıldığı Pi-Karika Yarışması'nda "En İyi Karikatür Ödülü"6-C Sınıfı'ndan Aleyna Nerkiz ve Berfin Tire kazandı.

Pi-Memory Yarışması ile Pi Sayısı'nın en çok basamağını ezberleyerek Genç Hafıza Ödülü'nü alan isim ise, 6-A Sınıfı'ndan Pelin Çebi oldu.

Pi-Face Yarışması ile de kaşların çatılmasıyla alında meydana gelen en belirgin Pi şeklini oluşturan 6-D Sınıfı'ndan Kerem Başoğlu "Prens", 6-B Sınıfı'ndan Damla Kağızman da "Prenses" ödülünü almaya hak kazandı.

Tüm öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği "Salondaki Gizli Pi Topunu Bulma Yarışması"nı ise 6-C Sınıfı'ndan Aysima Keloğlu kazandı.

Pi ile Başlayan Kelimeleri Bulma ve Pi Sayısı Çekilişi ile eğlenceli Pi Günü etkinliği tamamlanırken, yarışmalarda başarı gösteren tüm öğrenciler, Okyanus Puanı ve hediyelerle ödüllendirildiler.

14 Mart Dünya Pi Günü, Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de çeşitli etkinliklerle, yarışmalarla ve oyunlarla kutlandı. Beylikdüzü Okyanus Koleji Matematik Öğretmenleri ve öğrencilerin de katılımıyla Canlı Pi Şekli oluşturulup, hoş bir tablo ortaya çıktı.

Ataşehir Okyanus Koleji'ndeki Dünya Pi Günü etkinliklerinde de, koridordaki süslemeleri gören öğrenciler büyük sevinç ve heyacan duydular.

İlk olarak Pi Sayısı'nın Basamaklarını Ezberleme Yarışması yapıldı. Bu yarışmada Pi Sayısı'nın 143 basamağını ezberleyen Vatan Öztürk 1. oldu. Ardından Pi Hecesiyle Başlayan Kelimeleri Sayma Yarışı yapıldı.

Bütün kademelerin katılımlarıyla katta Pi Topu Arama Yarışı da büyük merak uyandırdı. Öğretmen Seher Çakır'ın verdiği tüm ipuçlarına rağmen Pi Topu bulunamazken, uzun süren aramalar sonunda topu bulan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şevkiye Soysal, Pi Tişörtü kazandı.

Dev Pi Sayısı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından, Okul Müdürü Egemen Alaşehirli tarafından tasarımı en güzel olan ilk üç yiyecek belirlendi ve daha sonra öğrenciler, afiyetle bu lezzetlerin tadına vardılar.

Sancaktepe Okyanus Koleji Matematik Zümresi tarafından düzenlenen "Dünya Pi Günü" etkinliği de oldukça eğlenceli geçti.

Konferans Salonu'nda 10.50-11.55 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte yapılan yarışmaların sonuçları şöyle:

Pi Topunu Bul Oyunu Birincisi: Nil ATEŞ (5-A)
Pi Resfebe Yarışması Birincisi: Kürşat Taha SARAÇ (6-A)
Pi Karikatür Yarışması Birincisi: İlayda POLAT (5-A)
Pi Prensi: Tuğrul Kaan KELEŞ (7-A)
Pi Prensesi:
Yasemin KESKİN (6-A)
Pi Sayısı Ezberleme
Birincisi:(Basamaklarından en fazlasını ezberleyen öğrenci; 59 basamakla) Berker K. (6-A)

Yarışmalarda başarı gösteren tüm öğrenciler, Okyanus Puanı ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Ödül töreninin ardından öğrenciler yaptıkları Pi şeklindeki kurabiyeleri yediler ve son etkinlik olarak tüm öğrenciler bahçede toplanarak Pi Şekli oluşturdular.

Güneşli Okyanus Koleji'nde de 14 Mart Dünya Pi Günü'nde İlkokul, Ortaokul ve Lise matematik öğretmenleri işbirliği yaparak, öğrencilere matematik dolu bir gün yaşattılar.

Her tenefüste farklı bir etkinlik düzenlenirken; etkinlikler, ilk tenefüste Pi Kahvaltısı ile başladı. Prens ve prenses seçiminin ardından öğrenciler adımları ile çemberin üzerinde yürüyerek Pi Sayısı'na ulaşmaya çalıştılar.

En Güzel Pi Karikatürü ve Resmi seçilirken, tüm okul bahçeye çıkarak Pi Sayıs'ını oluşturdu. Öğlen tenefüsünde okulda saklanan Pi Topu'nu arayan öğrenciler, Pi Sayısı'nın basamaklarını saydılar.

Pi ile başlayan kelimeleri kullanarak yarışan öğrencileri, matematik öğretmenleri de sürpriz Pi Çekilişi yaparak ödüllendirdi. Etkinliklerde başarılı olan öğrencilere; t-shirt, kalem, Atatürk'ün Geometri Kitabı ve Okyanus Yıldızı hediye edildi.

Güneşli Okyanus Koleji Oratokul Matematik Zümresi önderliğinde öğrenciler, 15 Şubat'tan itibaren her kata koyulan pet şişe toplama kutularından elde edilen pet şişelerden 14 Mart Pi Günü için Pi Sayısı yaptılar.

Pi Sayısı'nı yaparken çok eğlenen öğrenciler pet şişelerin değerlendirilmesiyle hem doğaya katkı sağladılar hem de Pi Günü kutlamaları için önünde resim çektirecekleri kocaman bir Pi Sayısı'na sahip oldular. Bu etkinlikle öğrencilere Pi Sayısı'nın özelliği ve ne anlama geldiği kavratılarak, doğaya verilen önem matematiksel olarak ifade edildi.

Avcılar Kampüsü'nde Dünya Pi Günü'nde Matematik öğretmenlerinin hazırladığı programı Elif Kılın sundu.

Öğrencilerden Eren Çıbuk, Pi Sayısı'nın 58. basamağını ezberleme başarısını gösterdi. Etkinliklerin birbirini kovaladığı günde en uzun süreli Pi söylemede nefesine güvene öğrenciler birbiriyle yarıştı.

2 dakika içinde pilav, pilates gibi Pi sesiyle başlayan kelimeleri türetmede öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Sahnedeki son fotoğraf ise günün prens ve prenseslerine aitti. Tüm etkinliklerden sonra öğrenciler Pi şeklindeki pasta, kurabiye ve börekleri afiyetle yediler.

Pi Günü kutlama organizasyonunda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz...

 

Pİ Günü Nedir?

Pi Günü, ünlü matematik sabit Pi Sayısı (3,14) anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak geçmesi ve bunun Pi Sayısı'nın en yaygın kullanımını anımsatmasıdır.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Mart 2013, Cuma 15:07
Okunma
:
28.834 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları