Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Üstün Zekalılar İkokulu 3-E Sınıfı Öğrencileri Alan ve Çevre Hesaplamalarını Öğrendiler
Üstün Zekalılar İkokulu 3-E Sınıfı Öğrencileri Alan ve Çevre Hesaplamalarını Öğrendiler Üstün Zekalılar İkokulu 3-E Sınıfı Öğrencileri Alan ve Çevre Hesaplamalarını Öğrendiler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu öğrencileri, 11 Şubat 2016 tarihinde Temel Eğitim Programı içinde çevre ve alan kavramları konusunu üstün zekalı ve yetenekliler için planlanan özel bir programla öğrendiler.

Paralel Eğitim Müfredatı elementleri kullanılarak alan ve çevre konusu öğrencilerimizle paylaşıldı. 11 Şubat 2016 tarihinde yapılan giriş etkinliklerinde Paralel Eğitim'in Temel Eğitim Programı kullanıldı.

Önce öğrencilerle, Temel Eğitim Programı içinde çevre ve alan kavramları; ölçme konusunda geometrik şekillerin temel özellikleri, ölçme aracı, ölçme birimleri, birimler arası çevirmeler konusu işlendi.

Öğrenciler bu kavramları anladıktan sonra çeşitli geometrik şekillerin alan ve çevre formüllerini bulmaya çalıştılar.

Teorik ve Pratik Bir Arada

Bağlantılar Programında öğrenciler, geometrinin bu konularını farklı disiplinlerle bağlantı kurarak derinlemesine araştırıp incelediler. Uygulama Programı kapsamında da üç gruba ayrılan öğrencilere sınıf içinden ölçmeleri istenen nesnelerin çevre ve alanlarını hesapladılar.

Buldukları ölçümleri farklı birimlere çevirerek ifade eden öğrenciler, hem matematiğin günlük hayattaki yerini bir kere daha gördüler hem de bu konuyu oldukça iyi bir şekilde öğrendiler.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Şule Ihlamur
Tarih
:
21 Şubat 2016, Pazar 23:42
Okunma
:
2.073 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları