Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | UBAM'da Gökyüzü Dersi
UBAM'da Gökyüzü Dersi UBAM'da Gökyüzü Dersi
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf öğrencileri, "Güneş, Gezegenler ve Ay'ın Evreleri" konularını UBAM'da daha iyi öğrenme fırsatı bulurken, Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul öğrencileri de uzay ve astronomiyle ilgili merak ettikleri soruların yanıtını aldılar.

Okyanus Kolejleri  Avcılar Kampüsü'nde yer alan Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi (UBAM), farklılaştırılmış eğitim etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor...

Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi Dersi'nin "Ay'ın görünüşündeki farklılıklar" kazanımlarını 15 Mayıs-5 Haziran 2013 tarihleri arasında UBAM'a giderek daha iyi kavradılar.

UBAM'da yapılan etkinlikte; "Güneş, Gezegenler ve Ay'ın Evreleri" konularını UBAM Sorumlusu Astronom Abdullah Karalar'ın verdiği bilgilerle daha iyi öğrenen öğrencilere, temel astronomi eğitimi verildi.

Öğrencilerin araştırma ve inceleme becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı etkinlikte, görsel efektler de kullanılarak öğrencilerin merak ve ilgileri canlı tutuldu.

"Gündüzleri neden yıldızları göremiyoruz? Gezegenler arası mesafeler ne kadardır? Gezegenlerin boyutları Dünya ile kıyaslandığında ortaya nasıl bir sonuç çıkar? Ay'ın neden farklı evreleri vardır?" sorularına yanıt bulan öğrenciler, kavram yanılgılarını gidermiş oldular.

Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul öğrencileri de, 20 Mayıs 2013 Salı ve 3 Haziran 2013 Pazartesi günlerinde UBAM'a gittiler.

Öğrenciler, uzay ve astronomiyle ilgili bugüne kadar merak ettikleri tüm soruları Astronom Abdullah Karalar'a sordular. 

Ziyaretin en heyecanlı anı ise, öğrencilerin "Edwin Powell Hubble" ismiyle bilinen teleskobu kullandıkları dakikalardı. Öğrenciler ayrıca Okyanus Park'ta güneş teleskopu ile güneşi yakından inceleme imkanı da buldular.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
08 Haziran 2013, Cumartesi 08:43
Okunma
:
2.745 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları