Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | İlkokul Öğrencilerinin Okul Temsilcisi Seçimi
İlkokul Öğrencilerinin Okul Temsilcisi Seçimi İlkokul Öğrencilerinin Okul Temsilcisi Seçimi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir, Sancaktepe ve Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 2.,3. ve 4. Sınıf öğrencileri arasında yapılan Okul Temsilcisi seçimi, heyecanlı bir rekabete sahne oldu.

TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi" projesi, Okyanus Kolejleri'nde de başarıyla uygulanıyor...

Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul öğrencleri, 16 Eylül-30 Eylül 2013 tarihleri arasında öncelikle kendi sınıfları içerisinde sınıf temsilcisi seçilmek üzere yarışıp, oy verme sevincini yaşadılar. Yetişkinler demokratik toplumlarda nasıl seçim yapıyorsa, seçme-seçilme hakkını kullanıyorsa; öğrenciler de seçim yapmanın tadına vardılar.  

2-A Sınıfı'ndan Kayra Erhan, 2-B Sınıfı'ndan Kerem Kayaarası, 2-C Sınıfı'ndan Elif Naz Bektaş, 2-D Sınıfı'ndan Kerem Durak, 3-A Sınıfı'ndan Azra Pehlivan, 3-B Sınıfı'ndan Azra Ilgaz ve  4-A Sınıfı'ndan Ahmet Efe Şimşek; Sınıf Temsilcisi seçildi.

2., 3. ve 4. Sınıflar'dan seçilen sınıf temsilcileri kendilerine sloganlar belirleyerek 1 Ekim-10 Ekim 2013 tarihleri arasında propaganda sürecine başladılar. Okul temsilcisi adayları bütün sınıfları gezerek temsilci seçilmeleri halinde neler yapacaklarını, neleri gerçekleştirmeye çalışacaklarını anlattılar.

11 Ekim 2013 Cuma günü her sınıf sırayla tören alanına alındı. Adayları Okul Temsilcisi olma heyecanı sardı. Her sınıftan öğrenciler isim sırasına göre kimi seçmek istiyorlarsa özgür iradelerini kullanıp oylarını istedikleri kişiden yana kullandılar. Tören alanına paravanlı bir alan kuruldu, gizli oy verilmesi sağlandı. Her öğrenci oy pusulasında istediği öğrencinin isminin olduğu kutucuğa kaşe bastı.

Gün sonunda sandık açıldı ve oylar 7 temsilci adayı önünde bir bir açılarak en fazla oyu alan öğrenci açıklandı. 3-B Sınıfı'ndan Azra Ilgaz ve 2-B Sınıfı'ndan Kerem Kayaarası kıran kırana yarıştı. Berabere kalan Kerem ve Azra arasında yapılan yeni oylama sonucunda 2-B Sınıfı'ndan Kerem Kayaarası Okul Temsilcisi koltuğuna oturdu.

Seçim sürecine destek veren Ataşehir Okyanus Koleji Okul Müdürü Egemen Alaşehirli, Müdür Yardımcıları Esin Güngör ve Durmuş Onay, Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeşim Şener Kalabak, tüm sınıf öğretmenleri ve İlkokul Rehber Öğretmeni Özge Bilgilier'e teşekkür ederiz...

Sancaktepe Okyanus Koleji'nde de 9 Ekim 2013 Çarşamba günü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin öncülüğünde, ilkokul kademesinde etkinlik saatinde "Okul Temsilciliği" seçimi yapıldı. Böylece ilkokul öğrencilerine demokrasinin unsurlarından olan propaganda ve seçim süreci uygulamalı olarak gösterilmiş oldu.

Propaganda sürecinde 2-A Sınıfı'ndan Kerem Akçal,2-B Sınıfı'ndan Ömer Utku Demirtaş, 3-A Sınıfı'ndan Uğur Alp Kanberk,3-B Sınıfı'ndan Baran Aşula, 4-A Sınıfı'ndan Cemre Öksüz, 4-B Sınıfı'ndan Bade Salman isimli öğrenciler temsilci seçilebilmek için çalıştılar.

4 gün süren propaganda çalışmalarında sınıfları gezip kendilerini tanıtan, broşürlerini dağıtan, sloganlarının yazılı olduğu metinleri panolarda sergileyen sınıf temsilcileri için oy pusulaları ile sandık başına gidildi. Seçim sonunda ise 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Sancaktepe Okyanus Koleji İlkokul Kademesi Okul Temsilcisi Cemre Öksüz (4-A) seçildi. Temsilci Yardımcısı ise 4-B Sınıfı'ndan Bade Salman oldu.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde de 25 Ekim 2013 Cuma günü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin öncülüğünde, ilkokul kademesinde "Okul Temsilciliği" seçimi yapıldı.

Seçim bittikten sonra oyların sayımını aday öğrenciler de izledi. Seçim sonucunda 4-C  Sınıfı öğrencisi Dila Hoşgörmez Okul Temsilcisi4-G Sınıfı öğrencisi Onur Alp Tarım da Okul Temsilci Yardımcısı seçildi.

Seçilen Okul Temsilcisi ve Temsilci Yardımcılarını tebrik ederiz…


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
11 Ekim 2013, Cuma 14:57
Okunma
:
14.194 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları