Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Ataşehir Okyanus'ta Yerli Malı Haftası
Ataşehir Okyanus'ta Yerli Malı Haftası Ataşehir Okyanus'ta Yerli Malı Haftası
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul öğrencileri, Yerli Malı Haftası'nı eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenleyerek velilerle birlikte kutladılar.

Yerli Malı Haftası, Ataşehir Okyanus Koleji'nde renkli etkinliklere sahne oldu.

Öğrencilerin dikkatlerini tutumlu olmaya ve yerli malı kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla pano ve kapı süsleri hazırlandı. Sınıflarında haftanın temasına uygun oyunlar oynayan, şarkılar, şiirler ve tekerlemeler söyleyen öğrenciler, yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemini kavradılar.

İlkokul Kademesi öğrencileri 18 Aralık 2013 Çarşamba günü öğle yemeği arasında da, Yerli Malı Haftası'nı şiirler, şarkılar söyleyerek kutladılar. Öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle de paylaştıkları yerli mallarından yiyerek eğlenceli bir öğle arası geçirdiler.

18 Aralık 2013 Çarşamba akşamı ise 1. Sınıf öğrencileri hazırlamış oldukları Yerli Malı Müsameresi'ni velilere sundular.

Miniklerin yerli malı şarkılarından oluşan koro ile başlayan gösteride, öğrencilerin sunduğu Anadolu turu da programın neşe kaynağı oldu. Miniklerin yöresel kıyafetleriyle; kendi memleketlerinin tarihi mekan ve yemeklerinden bahsetmesi de izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Geceye damgasını vuran ise miniklerin büyük başarı ve yetenekle oynadıkları "Tutumsuz" isimli skeç oldu. Bir çocuğun tutumsuzca kullandığı eşyaların kendisinden davacı olmasını konu edinen skeç, tutumlu olmanın önemini vurguladı.

Yerli malı şiirleri ile devam eden gece, tutumlu olmanın gereğini anlatan atasözleri gösterimi ile sona erdi.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
20 Aralık 2013, Cuma 17:06
Okunma
:
4.306 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları