Ataşehir Okyanus Koleji'nde 17 Aralık 2015 Perşembe günü yapılan etkinlik ile "veli-okul- öğretmen işbirliğinin" en güzel örneği sergilendi.
Gerçekleştirilen Yerli Malı Haftası kutlamalarında; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin ortaklaşa hazırladığı yöresel izler taşıyan etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin Türk kültürünü yansıtan yemeklerini ve belirli eşyalarını tanıttıkları etkinlikte oldukça keyifli anlar yaşandı.
Yerli Malları Haftası'nın Amacı
Bu etkinlikteki amaç, öğrencilere Türk malı ürünlerini koruma ve kullanma, tutumlu olma ve yatırım yapma gibi alışkanlıklarını kazandırmak.
Etkinlikte öğrencilerin getirdiği pasta, börek, tatlı ve çeşitli meyveler gibi farklı doğal yiyecek ve yerli içecek türleri, Aralık ayının "Değerler Eğitimi" teması olan 'Sevgi ve Hoşgörü' yansıtmak amacıyla sınıflar arasında paylaşıldı.
Sınıflarında arkadaşlarını Türk kültürüne uygun misafirpervellikleriyle karşılayan öğrenciler birbirlerine dost sıcaklığıyla getirdikleri yiyecekleri ikram ettiler.