Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji'nde Volkan Deneyi
Ataşehir Okyanus Koleji'nde Volkan Deneyi Ataşehir Okyanus Koleji'nde Volkan Deneyi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji 3-D ve 3-E sınıfı öğrencileri, Fen Bilimleri Dersi'nde yaptıkları çeşitli deneylerle hem eğlendiler hem öğrendiler.

Ataşehir Okyanus Koleji 3-D ve 3-E sınıfı öğrencileri, 06-10 Ekim 2014 tarihleri arasında Fen Bilimleri dersi kapsamında, 'Oksijenin yanma özelliğinin keşfi', 'Suyun yüzey gerilimini gözlemleme' ve 'Yanardağ' deneyleri ile hem eğlendiler hem kazandıkları yeni bilgileri yaşayarak öğrendiler.

Öğrenciler Bilimi Yaşayarak Öğreniyor

Fen ve Teknoloji laboratuarında, yanan bir mumun havayla temasının kesilmesi sonucunda mum alevinin yavaş yavaş söndüğünü gözlemleyerek oksijenin yanma özelliği taşıdığını kanıtlayan öğrenciler, beherglass içindeki suyun üzerine konulan toplu iğnenin yüzey gerilimi ve hava baloncuklarının yardımıyla batmadan yüzebilmesini sağlayarak yüzey geriliminin varlığını da kanıtlamış oldular. Daha sonra öğretmen eşliğinde hazırlanan ve petri kabı içine konulan kimyasal tozun (Amonyum Dikromat) yakılmasıyla yanardağ görüntüsü oluşmasına tanık oldular. Deneylerin sonunda öğrenciler eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.


Haber
:
Özlem ERDİR
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
LATİFE BETÜL AKDENİZ
Tarih
:
08 Kasım 2014, Cumartesi 14:24
Okunma
:
1.749 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları