Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji İlkokulu "Geçmişten Günümüze Işık Kaynakları" Etkinliği
Ataşehir Okyanus Koleji İlkokulu "Geçmişten Günümüze Işık Kaynakları" Etkinliği Ataşehir Okyanus Koleji İlkokulu "Geçmişten Günümüze Işık Kaynakları" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, "Geçmişten Günümüze Işık Kaynakları" etkinliği kapsamında ışık kaynaklarının gelişimini öğrenerek, kronolojik sıraya göre oluşturdukları tablolarla gösterdiler.

Ataşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, 24 Şubat 2016 Çarşamba günü "Işık ve Ses" ünitesi kapsamında geçmişten günümüze ışık kaynaklarının nasıl gelişim gösterdiğini öğrendiler ve yaptıkları resimlerle kronolojik bir tablo oluşturdular.

Geçmiş zamanlarda insanlar ışık kaynağı olarak yalnızca Güneş’i kullanıyorken günümüzde çok çeşitli ışık kaynaklarının var olduğunu görüyoruz. Meşaleden kandile, gaz lambasından günümüzde kullandığımız lambalara kadar insanlar birçok ışık kaynağını denemiştir.

4. Sınıf öğrencileri öğrendikleri bu bilgiler doğrultusunda geçmişten günümüze kullanılan ışık kaynağı görsellerini çeşitli boyalar kullanarak boyadılar.

Ardından boyadıkları resimleri keserek renkli kartonlar üzerine kronolojik sıra kullanarak yapıştırdılar ve hazırladıkları kartonları panoya astılar.

Öğrenciler, etkinliğe katılım göstererek hazırladıkları tablo ile öğrendiklerini pekiştirmiş ve kalıcı öğrenme sağlamış oldular.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Latife Betül Akdeniz
Tarih
:
25 Şubat 2016, Perşembe 23:06
Okunma
:
6.093 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları