Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul 3.Sınıf Öğrencileri Rahmi Koç Müzesi Gezisinde
Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul 3.Sınıf Öğrencileri Rahmi Koç Müzesi Gezisinde Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul 3.Sınıf Öğrencileri Rahmi Koç Müzesi Gezisinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji 3.Sınıf Öğrencileri Gezi Kapsamında "Astronomi Atölyesinde" ve “Matematik Atölyesinde” Eğitimler Aldılar

Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul 3. Sınıf öğrencileri 7 Aralık 2016 Çarşamba günü Rahmi Koç Müzesi’ne yapılan gezide, açık ve kapalı alanlarda sergilenen, geçmişten günümüze kullanılan iletişim, ulaşım, teknoloji, kültürel ve sosyolojik alanlardaki araçları inceleyerek geçmişe doğru kısa bir yolculuğa çıktılar. Yapılan gezi kapsamında "Astronomi Atölyesinde" ve “Matematik Atölyesinde” eğitimler aldılar.

Öğrenciler Astronomi Kulübü'nde
Astronomi Atölyesinde alınan eğitim, materyaller, görseller ve sunumlar öğrencilerin beğenisini ve ilgisini topladı. 
Öğrenciler, ilk olarak Astronomi Kulübünde; Büyük Patlama teorisiyle açıklanan evrenin oluşumunu ve dokusunu, tüm gök cisimlerini ve birbirleri arasındaki etkileşimini, içinde bulunduğumuz sistemi, gezegenleri, doğal ve yapay uyduları, Güneş Sistemi'ni dıştan saran Kuiper Kuşağı ile Oort Bulutu'nun özelliklerini öğrendiler.

Daha sonra Samanyolu Galaksisi'nin ve diğer galaksilerin oluşumunu, içerdiği yıldızlararası maddeyi ve evrende bol miktarda bulunan karanlık maddeyi, Dünya dışı yaşam araştırmalarındaki gelişmeleri, uzay çalışmaları ve astronotların uzay yürüyüşlerini, Dünya'nın yapısını ve katmanlarını, tek doğal uydusu olan Ay'ın yüzeyini ve evrelerini, Astronomi Atölyesi'nde sergilenmekte olan "Muonionalusta" gerçek göktaşı kesitini ve Sihirli Küre içinde detaylarıyla yıldızımız Güneş ile etrafında dönen gezegenleri; Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve 2006 yılında cüce gezegen olarak sınıflandırılan Plüton'u birebir görme fırsatı buldular.

Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
Öğrenciler bu geziyle hava, kara ve demir yolunda kullanılan motorlu motorsuz tüm taşıtlardan sanayide kullanılan araçların tarihi gelişimini inceleme fırsatı da buldular.

Öğrenciler önce, "Renkli Matematik Dünyası"ndaki deney setlerinde 40 dakika boyunca eğitmenlerle birlikte deneyler yaptılar. Sonra da eğlenceli cisimlere dokunarak birlikte oyunlar oynadılar.

Klasik araba, motorsiklet, bisiklet, lokomotif, tren, gemi koleksiyonlarını gezden öğrenciler, kayıkhaneyi gezerek gemilerin nasıl yapıldığını öğrendiler.

Fenerbahçe vapuruna binerek öğle yemeklerini yediler, "Matematiğin Renkli Dünyası"nı keşfettiler, silindir balonu oluşturdular, eğimlerle ilgili deney yaptılar, Mimar Sinan'ın ve Leonardo Da Vinci'nin sırrını öğrendiler.

Buharlı makinalar, Denizcilik ve Ulaşım Araçları Bölümü'nü gezerek, geçmişten günümüze sanayi araçlarının değişimine tanıklık ettiler.


Haber
:
Melike Nazlı Odabaşı
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
3.sınıf öğretmenleri
Tarih
:
09 Aralık 2016, Cuma 16:55
Okunma
:
1.863 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları