Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji 3. Sınıfların 'Maddenin Halleri’ Etkinliği
Ataşehir Okyanus Koleji 3. Sınıfların 'Maddenin Halleri’ Etkinliği Ataşehir Okyanus Koleji 3. Sınıfların 'Maddenin Halleri’ Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji 3.sınıfları 'Maddenin gaz hali, Sıvı hali ve katı halini’ gösteren etkinlik çalışması yaptılar..

Ataşehir Okyanus Koleji 3.sınıf öğrencileri 4 Kasım 2015 Cuma günü Fen Bilimleri dersinde maddeyi ve maddenin özelliklerini tanıma amacıyla ‘ Maddenin gaz hali, Sıvı hali ve katı halini’ gösteren etkinlik çalışması aşağıdaki işlem basamakları ile sırasıyla uygulanarak yapıldı.

Maddenin gaz halini tanımak için  önce şişirilmemiş balonlar gösterildi. Aynı balonlara hava uygulanarak şişirildi. Şişirilen balonların ağızları açık tutularak içindeki hava boşaltıldı. Bu durumunda boşalan havanın elimize yaptığı basınç gösterildi. Balonun şişmesini sağlayan  ve aynı balondan basınçlı bir şekilde boşalan havanın gaz olduğu gösterildi. Maddenin gaz hali etrafa dökülen kolonyanın yaydığı kokununda gaz olduğu belirtildi.

Maddenin sıvı hali, bir kaptan başka bir kaba boşaltılan suyun akıcı bir madde olduğu, bulunduğu kabın şeklini aldığı yapılan etkinlik çalışmasıyla anlatıldı.

Maddenin katı hali sınıfımızdaki eşyalardan seçilerek katı maddelerin gözle görülen, elle tutulan belli bir şekli olan maddeler olduğu belirtilen araç gereçlerle tanıtıldı.  


Haber
:
Melike Nazlı Odabaşı
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
AHMET KURT,İLKNUR ÖZCAN,MERVE AYDINER
Tarih
:
05 Aralık 2015, Cumartesi 23:22
Okunma
:
3.166 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları