Ataşehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji 2. Sınıfları "Okuma Çemberi" Atölyesinde
Ataşehir Okyanus Koleji 2. Sınıfları "Okuma Çemberi" Atölyesinde Ataşehir Okyanus Koleji 2. Sınıfları "Okuma Çemberi" Atölyesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji 2. Sınıf öğrencileri okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve daha verimli hale getirmek için "Okuma Çemberi" atölye çalışmaları yapıyor.

Ataşehir Okyanus Koleji İlkokulu öğrencilerin, okumayı alışkanlık haline getirmelerini ve daha verimli olmasını sağlamak amacı ile yaptığı "Okuma Çemberi" çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Öğrenciler bu etkinlik ile,, Kasım 2015 tarihinden itibaren gruplara ayrılarak seçtikleri kitapları okuyorlar ve grupta aldıkları görevler ile çalışmalarını arkadaşları ile paylaşıyorlar.

Ressam görevindeki öğrenci okuduğu kitabın en çok ilgi çeken yerlerini, en etkileyici yerlerini seçerek resmediyor. Kelime Avcısı görevini alan öğrenci anlamını bilmediği kelimeleri seçerek anlamlarını arkadaşları ile paylaşıp onlara kolaylık sağlıyor. Bölüm Uzmanı görevindeki öğrenci en önemli en ilginç en dikkat çekici bölümleri seçip arkadaşlarına okuyarak onları yönlendirebiliyor. Sorgulayıcı görevindeki öğrenci konu ile ilgili sorular hazırlayarak dikkat çekici noktalar üzerinde duruyor. Özetleyici görevindeki öğrenci okuduğu kitabı aklında kaldığı kadarıyla özetleyerek diğer arkadaşlarına destek oluyor.


En son aşama olarak da bütün verileri sınıfta sunarak diğer arkadaşlarına okudukları kitap hakkında bilgi veriyor ve okumaları için teşvikte bulunuyorlar.

Öğrenciler bu çalışmaları sınıf içinde grup ile beraber yardımlaşarak yaptıkları için hem arkadaş ilişkilerini hem de okuma alışkanlıklarını pekiştiriyorlar.


Haber
:
Melike Nazlı Odabaşı
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
MELİKE ODABAŞI,MİNE DEĞİRMENCİOĞLU,ÇİĞDEM TETİK
Tarih
:
04 Aralık 2015, Cuma 16:29
Okunma
:
2.111 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları