Ataşehir Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Ataşehir Okyanus'ta Şiir Dinletisi
Ataşehir Okyanus'ta Şiir Dinletisi Ataşehir Okyanus'ta Şiir Dinletisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji'nde 18 Mayıs 2015 tarihinde 5. Geleneksel Şiir Dinletisi gerçekleştirildi.

Ataşehir Okyanus Koleji'nde gerçekleştirilen şiir dinletisinde tema olarak “Devlerin Aşkı” teması belirlendi. Öğrencilerin özveriyle hazırlandıkları şiir dinletisinde Türk Edebiyatı’nın en önemli şairleri anıldı. Şiirlerin yanında şarkılar söylendi ve “Yedi Güzel Adam” gençlik ve edebiyat dizinden parçalar seyredildi. Etkinlik “Yedi Güzel Adam”dan Cahit Zarifoğlu’nun videosu ile açıldı. 11. sınıflardan Cemre Bağdınlı Can Dündar’dan “Eğer”; Barış Onkardeşler Edip Cansever’den “Yaş Değiştirme Törenine Yetişen Öyle Bir Şiir” adlı şiirleri okudular. 

Nazlıcan Çiftçi, Doğukan Çaykara ve Alara Altaner şarkılarıyla izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Fen Lisesi öğrencilerinden Betül  Kaya Gülten Akın’dan “Uzun Yağmurlardan Sonra”; Enes Kortan Nazım Hikmet’ten “Piraye için Yazılmış Saat 21-22” şiirlerini okudular. 10. Sınıflardan Zehra Şirin Can Yücel’den “Bağlanmayacaksın” ; Diğdem  Hassoy İclal Aydın’dan  “Seni Seviyordum”; Dilara Gül Özdemir Asaf’tan “Eskisi Kadar Özlemiyorum Seni” şiirlerini okudular.

Etkinlik “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin “Sevgi Neydi? Emekti.” Sözlerinin yer aldığı ve hafızalardan silinmeyen son sahnesiyle kapandı.  Geleneksel Şiir Dinletisi  dinleyenlere keyifli ve duygusal anlar yaşatırken etkinlikte görev alan öğrenciler sayesinde Türk Edebiyatı’nın önemli şairleri anıldı.


Haber
:
Işıl KIRCA BİÇER
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Melike Kaya
Tarih
:
26 Mayıs 2015, Salı 17:04
Okunma
:
3.567 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları