Ataşehir Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Ataşehir Okyanus Öğrencilerinden Down Cafe’ye Ziyaret
Ataşehir Okyanus Öğrencilerinden Down Cafe’ye Ziyaret Ataşehir Okyanus Öğrencilerinden Down Cafe’ye Ziyaret
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Sabancı Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının 4 Aralık 2014 tarihindeki konuğu Ataşehir Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri "Hayattaki Farklılıkların Farkında Olma" projesi ile Down Cafe'ye gezi düzenledi.

Çocukları engelli olan aileler tarafından 18 yıl önce  İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı (İZEV), Mecidiyeköy’de Saadet İlkokulu’nun bahçesinde bulunan barakada çalışmalarına başladı. İZEV; Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği destekle yıllar içinde 4 katlı bir okul, spor salonu ve mutfak açtı. İZEV son olarak, engelli gençleri istihdam etmek üzere Down Cafe’yi hayata geçirdi. Down Cafe’de, otelcilik konusunda sertifika almış engelli gençler hizmet veriyor. İZEV, Down Cafe’de down sendromlu gençleri istihdam ederek, onların hayatlarında yeni bir pencere açarak fark yaratıyor. Şişli'de yaşları 18 ila 35 arasında değişen 25 down sendromlu genç dönüşümlü olarak çalışıyor.

‘Hayattaki Farklılıkların Farkında Olma’

Ataşehir Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Akif Ulu eşliğinde sosyal sorumluluk projesi gereği  04 Kasım 2014 Perşembe günü Mecidiyeköy'de bulunan Down Cafe’yi ziyaret etti. Davranışların en güzeli ‘Hayattaki Farklılıkların Farkında Olma’ kazanımları çerçevesinde yapılan gezide, öğrenciler Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla Down sendromlu gençlerin işlettiği kafede çalışan gençlerle tanışarak geziye başladılar. Öğrenciler,  gençlerle zamanlarını nasıl geçirdiklerine ve neler yaptıklarına dair sohbet ederek down sendromlu gençler ile empati yaptılar.

Gençlerden gelen "Buyurun efendim ne arzu edersiniz?" sorusu karşısında şaşıran, verdiği siparişin servisini açan, siparişleri masaya getiren ve masadaki boşları kaldıran garsonların tamamının güler yüzlü down sendromlu gençleri tanıma fırsatı bulan öğrenciler, Down sendromlu gençler hakkında bütün düşünceleri olumlu yönde gelişti. Burada çalışan gençlerin amacı para kazanmak olmadığını, toplumun içerisine girip kendilerini geliştirmek, içe kapanık kişiliklerinden kurtulup, yeteneklerinin keşfedilmesi için kafede çalıştıklarını öğrendiler.


Haber
:
Işıl KIRCA BİÇER
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Mehmet Akif ULU
Tarih
:
15 Aralık 2014, Pazartesi 10:46
Okunma
:
1.763 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları