Antalya - Konyaaltı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Konyaaltı Okyanus Kolejinde 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi
Konyaaltı Okyanus Kolejinde 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi Konyaaltı Okyanus Kolejinde 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Özel Konyaaltı Okyanus Koleji Ortaokul kademesi rehberlik biriminin gerçekleştirdiği ‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ projesi kapsamında tüm ortaokul öğrencilerinin katılacağı sempozyum gerçekleştirildi.

Özel Konyaaltı Okyanus Koleji Ortaokul kademesi rehberlik biriminin gerçekleştirdiği 'Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün Projesi’ öğrencilerin meslek hayatı ile ilgili net kararlar alabilmeleri, hayallerindeki mesleklerde 1 gün geçirerek istedikleri mesleğe uygunluğunu belirleyebilmeleri, istedikleri meslekler hakkında bilgi alabilmeleri için meslek tanıtımlarına başlamış bulunuyor. “Gelecekte bir Gün,  Meslekte İlk Gün” projesi öğrencilere, ilgi ve motivasyon kaynaklarını daha yakından tanıma imkanı, ilgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği eğitimin neler olduğunu, ilgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği bireysel özelliklerin neler olduğunu, lise seçiminde ailesinin ve çevresinin beklentileriyle kendi beklentilerini ayırt edebilme ve geleceğe daha planlı, emin adımalarla ilerleme olanağı sunmaktadır.

Projeye destek vermek isteyen okulumuz velilerinden, İç Mimar Oğuzhan Şerit, Avukat Ferah Nur Ünal, Ziraat Mühendisi Tahsin Şayan  meslekleri ile ilgili tüm ortaokul öğrencilerinin katıldığı bir  sempozyum gerçekleştirdiler. Öğrencilere meslekleri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattılar. Öğrencilerin sorularını cevapladılar. Öğrenciler, mesleklerin içeriğini detaylı bir şekilde öğrendiler, ‘bu mesleği istiyorum ve yapabilirim!’ ya da ‘Bu mesleği istiyorum fakat yaparken zorlanacağım ve pek de keyif almayacağım’ gibi geribildirimde bulundular. Projeye destek olan velilerimiz Oğuzhan Şerit,  Ferah Nur Ünal ve Tahsin Şayan teşekkür ederiz.


Haber
:
Nur Banu Dikerler
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Medine Deveci - Ecem Bayram
Tarih
:
16 Aralık 2016, Cuma 16:57
Okunma
:
1.141 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları