Antalya - Konyaaltı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "Ben De Yazarım"ın Kasım Ayı Birincisi 5-B'den Şeyma Çukurluo
"Ben De Yazarım"ın Kasım Ayı Birincisi 5-B'den Şeyma Çukurluo "Ben De Yazarım"ın Kasım Ayı Birincisi 5-B'den Şeyma Çukurluo
  • Paylaş
Antalya Okyanus Koleji’nde “Ben De Yazarım” yarışmasında Kasım ayının 1.si belli oldu

Okyanus Koleji bünyesinde Türkçe Zümresi'nin aylık yapmış olduğu “Ben De Yazarım” yarışmasının Kasım ayı genç yazarları yarıştılar

Türkçenin etkili kullanımı, kendini sözel ve görsel olarak ifade edebilme ile yaratıcı düşünme becerisi kazandırma adına işlevsel olan 'Ben de Yazarım' yarışmasının Kasım Ayı 1.si 5-B Sınıfından Şeyma Çukurluo  oldu.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

            Şeyma Çukurluo'nun Eseri:

                        Atatürk’e Söylerdim 

  Gün geldi zaman makinesi icat edildi. Tüm insanlar nasıl bir şey olduğunu heyecanla bekliyordu ve merak ediyordu. Şanslı biri o zaman makinesiyle istediği yıla gidebilecekti. Şansımı denedim, şanslı kişinin ben olacağını hissediyordum.

         Bir hafta sonra açıklanmıştı nihayet kazanan. Evet, şanslı kişi bendim! O kadar sevindim ki anlatamam. Hemen zaman makinesinin içine girdim. Atatürk’ün cumhuriyeti ilan ettiği gün 29 Ekim 1923 ‘e gitmek istiyordum. Ona o kadar çok şey söylemek istiyordum ki nerden başlayacağıma karar vermeliydim ve nihayet yolculuk başladı. Birkaç dakika sonra da bitti 29 Ekim 1923’deydim. Hemen Atatürk’ü aramaya başladı gözlerim. Onun nur saçan yüzünü görünce hemen yanına koştum.

-Atam, sen misin? dedim.

- Evet, yavrum benim ama sen kimsin dedi Atam o güzel sesiyle.

- Ben gelecekten senin çocuğunum, sen bizi o kadar iyi yetiştirdin ki kurduğun bu ülke güçlendi, güzelleşti. Senin getirdiğin ilkelerle bizim ülkemiz çağdaşlaştı, modernleşti. Senin çocukların büyüdü, çoğaldı. Atam hep izindeyiz!

Çok duygulandı, gökyüzü gözlerinden tane tane yaş aktı. Bana sarıldı ve yanında kalmamı ve cumhuriyetin kuruluş kurdelesini benimle kesmek istedi söyledi. Ben de emanetin emanetimizdir diyerek bağırdım ve kurdeleyi kestim. Büyük bir alkış fırtınası koptu.

 Atam’a sarıldım artık zamanım dolmuştu dönemem gerekiyordu.

-Atam kendine dikkat et, seninle bir nesil gurur duyuyor, dedim.

Ağlayarak zaman makinesine bindim ve geri sayımın ardından kendi zaman dilimime döndüm. Her şeyi heyecanla anneme anlattım o günü asla unutmayacağım.

                                                                                                                               

 

                                                                   

 

 

 

 


Haber
:
Ada Uygur
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Ada Uygur
Tarih
:
16 Aralık 2015, Çarşamba 02:55
Okunma
:
1.606 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları