Antalya - Konyaaltı Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Antalya Okyanus Ana Sponsorluğunda Düzenlenen 'Patron Çıldırdı' İzleyici İle Buluştu
Antalya Okyanus Ana Sponsorluğunda Düzenlenen 'Patron Çıldırdı' İzleyici İle Buluştu Antalya Okyanus Ana Sponsorluğunda Düzenlenen 'Patron Çıldırdı' İzleyici İle Buluştu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Büyük Usta Nejat Uygur Tarafından Yazılmış Olan Tiyatro Eseri; Müzikal Yeni Yorumuyla ve Usta Sanatçı Kadrosuyla "PATRON ÇILDIRDI" İsmiyle Tiyatro Antalya'da İzleyicisiyle Buluştu.

03 Nisan 2016 tarihinde Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonunda, Antalya Okyanus Koleji ana sponsorluğunda düzenlenen, Genel Sanat Yönetmenliği’ni Süha UYGUR’un, yapımcılığını Filiz SENGER’in üstlendiği, Birol ENGELER tarafından yönetilen, UYGUR SANAT TİYATROSU tarafından sahneye konulan oyunda Sezai AYDIN, Alev ORALOĞLU, Tayfun SAV, Burcu TUNA, Melih ÇARDAK, Engin ALPATEŞ ve Taies FARZAN rol aldı.

Oyunun konusuna gelince:

Paris’e, amcasından para almak için gönderilen ailenin genç kızı “Leyla” para yerine yanında bir erkekle(!) eve dönünce ortalık karışır. Kızının getirdiği adamı sevmeyen ‘baba’ kızını o adamdan kurtarmak (ve de sermayeyi kurtarmak) için, kendi iş ortağı Mahir’le evlendirmek ister. Çünkü baba, (Mahir’le ortak olduğu yağ fabrikasının hisseleri dâhil) varını yoğunu kızının üzerine yapmıştır. Kızı uygunsuz bir kocaya varırsa sermaye tehlikeye girecektir. Baba; epeyce “kaba ve kılıksız” olan ortağının, sosyete düşkünü (sonradan görme) karısıyla kızının gözüne girebilmesi için bir plan yapar. Fakat önce yolunda gider gibi görünen planda, sonradan hesapta olmayan aksilikler olur. Tesadüfen üzerine plan kurulan ama ‘devreye girmeyeceği’ düşünülen kişiler; Ses sanatçısı “Beyza Günaydın” ve onun nişanlısı “Veli Zula” birden devreye girince, plan ‘Kısa devre’ yapar. Boks antrenörü olan Veli Zula; kendi nişanlısı olan Beyza Günaydın’ı, Mahir’in “Eski nişanlısı” gibi gösterip oyun kuran ‘kızın babası Yasin ve onun ortağı Mahir’e hesap sorar. Bu hesap sorma süreci, Yasin ve ortağı Mahir için epeyce zorlu geçer. Ölümlerden dönen Yasin ve Mahir, çaresiz kurdukları düzmece oyunu herkese anlatmak zorunda kalırlar… Tüm geçek anlaşılınca, mutlu sona ulaşılır.

Oyun sonunda Antalya Okyanus Koleji Halkla İlişkiler  Sorumlusu Ada Uygur sanatçılara çiçeklerini takdim etti ve teşekkürlerini iletti.


Haber
:
Ada Uygur
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Ada Uygur
Tarih
:
04 Nisan 2016, Pazartesi 06:59
Okunma
:
2.734 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları