Antalya - Konyaaltı Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Konyaaltı Kampüsü 2-A Sınıfı 'Altı Şapkalı Düşünme Tekniği'ni Uyguladı
Konyaaltı Kampüsü 2-A Sınıfı 'Altı Şapkalı Düşünme Tekniği'ni Uyguladı Konyaaltı Kampüsü 2-A Sınıfı 'Altı Şapkalı Düşünme Tekniği'ni Uyguladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Konyaaltı Okyanus Koleji 2-A sınıfı öğrencileri "Televizyon toplum için yararlı mıdır? Zararlı mıdır?" sorusunu cevapladılar.

Konyaaltı Okyanus Koleji 2-A sınıfı öğrencileri " İletişim Araçları" konusu kapsamında "Televizyon toplum için yararlı mıdır? Zararlı mıdır?" sorusunun cevabını altı şapkalı düşünme tekniğini uygulayarak bulmaya çalıştılar.

Doktor Edward De Bono, insanların birkaç farklı şekil ve yaklaşımla kavrama ve düşünme eylemini gerçekleştirebildiğini incelemiştir. Altı farklı yaklaşım tanımlamış ve her bir yaklaşımı farklı renkte şapkaların takılması ile sembolize etmiştir. Yazar; bilginin tek başına, bir düşünme süreciyle desteklenmediği zaman herhangi bir değeri olmayacağını belirtmiş, zeka katsayısı yüksek insanların aynı zamanda iyi birer düşünür oldukları yönündeki savın geçerli olmadığına dikkat çekmiştir. Karar verme sürecini altı şapkalı düşünme tekniği ile öğrenenlerin kararlarının daha az tehlikeli, daha az olumsuz olacağını; en azından karar verenin; karar verme aşamasında riskleri , tehlikeleri, avantajları, net bilgileri ve en önemlisi de duygularını bilerek karar vereceğini öne sürmüştür.

Altı şapkalı düşünme tekniğini uygulayan öğrenciler konuya farklı açılardan yaklaşarak verimli bir ders işlediler.


Haber
:
Nur Banu Dikerler
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Şenay Günay
Tarih
:
26 Ocak 2017, Perşembe 16:47
Okunma
:
1.455 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları