Ankara - Keçiören Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Keçiören Okul Öncesi Bulutlar Sınıfı Aile Katılım Etkinliğinde
Keçiören Okul Öncesi Bulutlar Sınıfı Aile Katılım Etkinliğinde Keçiören Okul Öncesi Bulutlar Sınıfı Aile Katılım Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bulutlar sınıfı “Farklı ama aynı” adlı hikaye etkinliğine katıldılar.

Bulutlar sınıfı olarak 2 Aralık 2019 Pazartesi günü Bartu Bozkurt’un annesi Sevinç Hanım’ı sınıfımızda misafir ettik. Öncelikle Sevinç Hanım’ın sınıfımıza getirmiş olduğu ‘Farklı Ama Aynı’ adlı kitabı inceledik. Daha sonra hikayeyi dinleyerek, kitabın resimlerini inceledik. Hikayedeki yavru keçinin ön bacaklarının olmayışı ve çobanın yavru keçi için hayatını kolaylaştıracak olan çözüm yolu çocukların çok dikkatini çekti. Hikaye bittiğinde Sevinç Hanım’ın hikaye ile ilgili sorduğu soruları yanıtladık. Daha sonra engel türleri ve bu engellerin oluşturduğu zorluklar ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Son olarak Sevinç Hanım bize engelli bir tanıdığından bahsederek onun yaşamını nasıl kolaylaştırdığını anlattı. Bu keyifli etkinlik için Sevinç Hanım’a çok teşekkür ederiz.

Hikaye kitapları çocukların sosyal becerilerini geliştirir, duyguları ve insan ilişkilerini anlamasına, yaşadığı dünyayı anlamlandırmasına yardımcı olur. Bu hikaye kitabı çocukların engelliler ile ilgili farkındalık oluşturmasına yardımcı olurken aynı zamanda engellilerin yaşadıklarını ve karşılaştıkları zorlukları da anlamalarını sağlayarak çocukların empati kurma becerilerine katkıda bulunmuştur.


Haber
:
Duygu Kırkuşu
Editör
:
Duygu Kırkuşu
Fotoğraf
:
Duygu Kırkuşu
Tarih
:
09 Aralık 2019, Pazartesi 10:19
Okunma
:
686 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları