Ankara - İncek Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | İncek Kampüsünde "Türkçe Günü" Kutlandı
İncek Kampüsünde "Türkçe Günü" Kutlandı İncek Kampüsünde "Türkçe Günü" Kutlandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
İncek Okyanus Koleji Ortaokulu, Okyanus Okullarının gelenekselleştirdiği “Türkçe Günü”nü kutladı.

İncek Okyanus Koleji Ortaokulu, Okyanus Okullarının gelenekselleştirdiği “Türkçe Günü”nü kutladı. Her yıl 13 Mayıs’ta Okyanus Kolejleri Türkçe Günü’nü kutlar. Bu yıl 12 Mayıs Cuma günü kutlanan Türkçe gününde İncek Okyanus Koleji Ortaokulu, diğer kampüsler gibi Türk dilinin önemini öğrencilerine anlatmak adına bu güne hazırlandı.

Bütün sınıflar Türkçe sınıfı olarak öğrencileri tarafından süslendi. Bu etkinliği yarışma olarak düzenleyen Ortaokul Kademesi en güzel sınıfı olarak 7/B'yi seçti. Daha sonra sınıflarda “Türk Dilinin Önemi” konulu video izletildi. 5. ve 6. sınıflar arasında “Atasözü ve Deyimler Yarışması” düzenlendi. Türkçenin zengin diller arasında yer almasına katkıda bulunan atasözleri ve deyimlerimizin görsellerle anlatılarak disiplinler arası ilişki sağlandı. Yarışma birincisi Egehan AKBABA, Azra ACU ve Müjde YILMAZ oldu. Buradan bahçeye geçen öğrencilerimiz okul bahçesinde “Türkçe Günü” nü coşkuyla kutladı.

Eryaman Okyanus Ortaokulu 6/B sınıfı ve İncek Okyanus Ortaokulu 6/B sınıfı arasında” Deyimler ve Atasözü Projesi” yarışması düzenlendi. Eryamandan gelen bir grup öğrenci dilsiz alfabesiyle, atasözleri ve deyimleri anlatırken bir grupta Yabancı dillerde yer alan Atasözlerinin Türkçe karşılığını bizlere tanıttı. İncek Okyanus öğrencileri ise görsellerle atasözü ve deyimleri anlatarak bir yarışma düzenledi. “Atasözleri ve deyimler Projesi “ yarışmasını Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi kazadı.

Türkçe sloganlarla süslenen, öğrencilerimizin yaptığı uçurtmalar uçurularak keyifli dakikalar yaşandı. Program öğrencilerimizin Göktürk alfabesiyle boyayıp süsledikleri penyelerle verdiği pozlarla son buldu.

Milli benliğin en temel taşı olan Türkçeye verdiği önemi gösteren okulumuz, çocuklarına aşıladığı bilincin haklı gururuyla emeği geçen Türkçe zümresine teşekkür ederiz.  


Haber
:
Gizem Eroğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gizem EROĞLU
Tarih
:
16 Mayıs 2017, Salı 10:52
Okunma
:
1.329 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları