Ankara - İncek Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | İncek Kampüsü Ortaokul Öğrencileri Çengelhan Rahmi Koç Müzesinde
İncek Kampüsü Ortaokul Öğrencileri Çengelhan Rahmi Koç Müzesinde İncek Kampüsü Ortaokul Öğrencileri Çengelhan Rahmi Koç Müzesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
1500'lü yıllarda Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan, 2005 yılında restorasyona giren ve Rahmi KOÇ Müzecilik ve Kültür Vakfına bağlı bir müze olarak ziyarete açılan Çengelhan Rahmi Koç Müzesine düzenlediğimiz gezide öğrencilerimiz hiç alışık olmadığı bir müze deneyimi yaşadı.

İlgi alanları birbirinden farklı olan bütün öğrencilerimize hitap edebilen müzede, İncek Okyanus Koleji Ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz ülkemizde kullanılan ilk bilgisayardan ilk atari oyununa, ilk dizel motordan ilk daktilo çeşitlerine kadar daha bir çok şeyle tanışma fırsatı buldu. Antika otomobillerin ve motosikletlerin hâlâ ilk günkü gibi bakımlarının yapıldığını ve çalıştıklarını öğrenen öğrencilerimizin müzede en çok dikkatini çeken nokta da bu oldu.

Çağdaş eğitimde müze eğitiminin rolü ve önemine hakim olan öğretmenlerimizden Gülbin BİRDİR, Hazal UĞURLU ve Selahattin Can VURAL tarafından düzenlenen müze gezimiz sonrası buram buram tarih kokan Ankara Kalesi'nde eşsiz Ankara manzarasına karşı öğle yemeği yiyen öğrencilerimiz aynı zamanda müze deneyimlerini birbirleriyle paylaşma fırsatı buldu.


Haber
:
Gizem Eroğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gizem EROĞlu
Tarih
:
08 Mayıs 2017, Pazartesi 09:58
Okunma
:
1.344 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları