Ankara - İncek Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Dünya Pi Günü'nü Kutladık
Dünya Pi Günü'nü Kutladık Dünya Pi Günü'nü Kutladık
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
İncek Okyanus Koleji Ortaokul Ailesi olarak "Pi Günü"nü coşkuyla kutladık.

1988 yılından itibaren "Dünya Pi Günü" olarak kabul edilen gün, Pi sayısına yönelik çeşitli bilgi yarışmaları ve etkinliklerle kutlanmaktadır.

Pi sayısının yaklaşık değerinin 3,14 olması sebebiyle 14 Mart tarihinde kutlanan bugünde, bizler de İncek Okyanus Koleji Ailesi olarak coşkuyla, keyifle, matematik dolu ve bol bol eğlenerek bu kutlamaya eşlik ettik. Matematik Öğretmenlerimiz Gülbin BİRDİR ve Şükriye AL'ın günlerce titizlikle hazırlık yaptığı Pi Günü etkinliklerinde, öğrencilerimiz kıyasıya ve dostça rekabet ettiler, hazırladıkları içi şeker dolu pinyataları patlatarak doyasıya eğlendiler.

Pi Günü etkinliğimizde, öğrencilerimiz için özel yemek menüsü hazırlandı. Pi logosu yarışması, Pi ile başlayan kelime yarışması, Pi'nin en çok basamağını ezberleme yarışması düzenlendi. Ayrıca çizilen çember ve çapının adım yoluyla hesaplanmasına dayalı Pi sayısını bulma oyunu oynandı.

Koridorumuzda oluşturulan kermeste, gönüllü öğrencilerimiz "Pi" sembollerinden oluşan yiyecekleri, oyuncak ve benzeri eşyalarını sattılar. Matematik Öğretmenlerimiz önderliğinde düzenlenen kermesimizde gönüllü öğrenci ve velilerimizin de katkılarıyla toplanan meblağ Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacaktır.

Başta Gülbin BİRDİR ve Şükriye Al olmak üzere emeği geçen bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve değerli velilerimize teşekkür ederiz.


Haber
:
Gizem Eroğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gizem EROĞLU
Tarih
:
15 Mart 2017, Çarşamba 16:47
Okunma
:
1.557 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları