İncek Okyanus Koleji Ortaokul 7/A sınıfı öğrencileri, BARGED dersinde öğretmenleri Nazife KARAGÖZ BOLAT eşliğinde "Çözünmenin Hızına Etki Eden Faktörler" ile ilgili deneyler yaptı. Öğrencilerin her biri küp şeker, toz şeker, pudra şekerini sıcak ve soğuk suya koyarak ne kadar sürede çözündüklerini kronometre yardımıyla ölçtüler. Buldukları sonuçları birbirleriyle tartışan öğrencilerimiz çözünme hızının tanecik büyüklüğüne, sıcaklığa, çözünen ve çözücü miktarına bağlı olduğunu belirttiler. Konuyu derinlemesine öğrenen öğrencilerimiz aynı zamanda çok eğlendiler.
Haber | Gizem Eroğlu | |
Editör | Fırat TUMBUL | |
Fotoğraf | Gizem EROĞLU | |
Tarih | 16 Şubat 2017, Perşembe 10:00 | |
Okunma | 1.491 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?