Ankara - İncek Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Ankara İncek Okyanus Koleji'nde "Origami Kurbağa Olimpiyatı" İle Uyum Çalışması
Ankara İncek Okyanus Koleji'nde "Origami Kurbağa Olimpiyatı" İle Uyum Çalışması Ankara İncek Okyanus Koleji'nde "Origami Kurbağa Olimpiyatı" İle Uyum Çalışması
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ankara İncek Okyanus Koleji'nde 4.Sınıfların Ortaokula uyum sürecini kolaylaştırmak için Ortaokul Matematik Öğretmeni Buse Kaygusuz 4. Sınıf öğrencilerine yönelik "Origami Kurbağa Olimpiyatı" etkinliği düzenlendi.

Ankara İncek Okyanus Koleji'nde 4.Sınıfların Ortaokul 5. Sınıfa uyum sürecini kolaylaştırmak için Ortaokul Matematik Öğretmeni Buse Kaygusuz 4 Aralık 2015  Cuma günü 4. Sınıf öğrencileri ile "Origami Kurbağa Olimpiyatı" etkinliği düzenlendi.

Origami, Japonca oru (katlama) ve kami (kağıt) kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelmiş Katlanmış Kağıt anlamına gelen geneksel kağıt katlama sanatıdır. Origami temelde makas ve yapıştırıcı kullanmadan kağıdı sadece katlayarak çeşitli şekiller oluşturma sanatıdır.

1900’lü yılların başlarından itibaren okullarda öğretilmeye başlanılmış ve çocukların matematiksel zekalarının gelişimine büyük katkıda bulunmuştur.

Bu origami etkinliğiyle öğrencilerin geometrik şekilleri ve ilkeleri daha iyi kavrayarak zihinsel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirilmesi amaçlandı. 

Ayrıca öğrencilerin kurbağaları zıplatarak başlangıç noktasi ile gelinen yer arasındaki mesafeyi ölçerek uzunluk ölçü birimlerinin kavranması da sağlandı.


Haber
:
Zeynep Güler
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
ZEYNEP NAZLI GÜLER
Tarih
:
09 Aralık 2015, Çarşamba 14:40
Okunma
:
1.943 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları