Ankara - İncek Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | İncek Okyanus Koleji 10. Sınıflar Konya Mevlana Müzesi'nde
İncek Okyanus Koleji 10. Sınıflar Konya Mevlana Müzesi'nde İncek Okyanus Koleji 10. Sınıflar Konya Mevlana Müzesi'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
10.Sınıf Öğrencilerinden Mevlana'ya Ziyaret

İncek Okyanus Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Esra Kırtay ve Duygu Can tarafından, 17.12.2016 Cumartesi Günü, 10. sınıflara yönelik, Konya'da bulunan Mevlana Türbesi' ne gezi düzenlendi.

10.sınıfların "İslamiyet Etkisindeki Türk Edebiyatı" konusu kapsamında yer alan "Tasavvuf Edebiyatı" kazanımı doğrultusunda gerçekleştirilen gezinin ilk durağı Mevlana Türbesi oldu. Mevlana' nın iki büyük eseri olan Mesnevi ve Divan-ı Kebir'in de yer aldığı türbeyi öğrenciler ilgiyle gezerek Mevlana'ya dair detaylı bilgiler edindi. Daha sonra yine Türbe çevresinde bulunan ve o dönemin yaşam biçimini içeren "Hat ve Tezhib", "Çerağ", "Çelebi Odası", "Sertarik Odası", "Mesnevihan", "Vakıf Katibi" ve "Şems-i Tebrizi" isimli odaları gezdiler. Bu odalarda sergilenen ve tasavvuf kültürünü yansıtan müzik aletleri, Mevlevi kıyafetleri, ferman, posta çantası, seccade, anahtar ve keselerini ilgiyle inceleyen öğrenciler derslerde edindikleri bilgileri somutlaştırma olanağı yakaladılar. Gezi, hem müfredat konusu kapsamında olması hem de Mevlana'nın vefatının (Şeb-i Arus) 743. yıldönümüne denk gelmesi bakımından öğrenciler tarafından oldukça ilgi gördü. Öğrencilerden Beyza Çetin: "Daha birkaç gün önce derslerde işlediğimiz tasavvuf kültürünün yaşatıldığı coğrafyada bulunmaktan dolayı mutluluk duydum, bilgilerim bu şekilde kalıcı hale geldi" dedi. "Mevlevi Odası"nda yenen yemeğin ardından öğrenciler hediyelik eşya mağazalarından alışveriş yaptılar ve gezi böylece son buldu.

"Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol" diyen ünlü mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'yi aramızdan ayrılışının 743.yıldönümünde saygıyla anıyoruz.


Haber
:
Filiz KARGI PEHLİVAN
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Esra KIRTAY
Tarih
:
19 Aralık 2016, Pazartesi 15:32
Okunma
:
1.854 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları