Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Kademesinde 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Ortaokul Kademesinde 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ortaokul Kademesinde 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' projesinin sıradaki durağı hakimlik,savcılık,avukatlık mesleğinin hayalini kuran öğrencilerimizle Sincan Batı Adliyesiydi.

Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün Projesi Okyanus Koleji öğrencilerinin meslek hayatı ile ilgili net kararlar alabilmeleri, istedikleri meslekler hakkında okulunda verilecek olan uzman sempozyumları sayesinde daha fazla bilgi sahibi olabilmeleri ve hayalini kurdukları meslekte bir gün geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen bir projedir.

Bizler de Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul kademesi olarak 5.sınıf öğrencilerimizde mesleklerle ilgili farkındalık yaratmak ve hayalini kurdukları mesleklerde bir gün geçirmeleri sağlamak amacıyla 10.04.2018 Salı günü hakimlik,savcılık ve avukatlık  mesleğinin hayalini kuran 5.sınıf öğrencilerimizle birlikte Sincan'da bulunan Batı Adliyesini ziyaret ettik. Ziyaret esnasında   İdari İşler Müdürü Sayın  Ahmet  ANZER öğrencilerimize etkinlik boyunca refakat etti.Ardından ilk olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcı vekili Sayın Mehmet YILMAZ'ı makamında ziyaret eden öğrencilerimiz,kendisine meslekle ilgili sorular yönelttiler.Sonrasında  Cumhuriyet Savcısı Sayın Fatih  KOCABEY'i makamında ziyaret eden öğrencilerimizin savcılık mesleği ile ilgili sorularını içtenlikle cevapladı.Ardından Asliye Hukuk Mahkemesi Duruşma Slonunda bir duruşmayı takip etme şansı yakalayan öğrencilerimiz ,Hakim Sayın Süleyman YILDIRIM'a hakimlik mesleğiyle ilgili merak ettikleri soruları yönelttiler.Son olarak baroyu ziyaret eden öğrencilerimiz cübbelerini giyip, oradaki avukatlarla tanışma fırsatını yakaladılar.

Ziyaret sonrası hakimlik,savcılık,avkatlık  mesleğiyle ilgili birçok bilgiye sahip olan öğrencilerimiz,yaparak yaşayarak öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldular. Ziyaretimiz süresince ilgi ve desteğini öğrencilerimizden eksik etmeyen ve bize kapılarını açan Sincan Batı Adliyesi idarecilerine,tüm personeline  teşekkür ederiz.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Ahmet Kürşat SOY
Tarih
:
13 Nisan 2018, Cuma 12:02
Okunma
:
1.198 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları