Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul 6. Sınıf Öğrencileri Lösemili Çocuklar Köyü'nü Ziyarete Gittiler!
Ortaokul 6. Sınıf Öğrencileri Lösemili Çocuklar Köyü'nü Ziyarete Gittiler! Ortaokul 6. Sınıf Öğrencileri Lösemili Çocuklar Köyü'nü Ziyarete Gittiler!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi olarak 6. sınıf öğrencilerimiz danışman öğretmenleriyle ''Lösemili Çocuklar ve Organ Bağışı Haftası'' öncesinde İncek'te bulunan Lösemili Çocuklar Köyü'nü ziyaret ettiler.

Lösev Köyünde yaşayan çocuklar bir yandan tedavi olurken diğer yandan da okullarına devam ediyorlar. Oyun sokağı 'Neşe Bahçesinde' resim yapıp sek sek oynarken bilgi işler ve zeka odalarında büyüyorlar. Lösemi hastası çocuklar köydeki misafirhanede ücretsiz olarak konuk ediliyorlar.

Lösemili ailelerin %87'si asgari ücret ile geçinmeye çalışırken %12'sinin hiçbir geliri bulunmamaktadır. Bu sebeble Lösev ilkeleri gereğince  Lösemili Çocuklar Köyü'ndeki tüm hizmetler lösemili ailelere ücretsiz olarak sunulmaktadır. 

Onlar aslında Lösemili Çocuklar için bir KENT yapmak istediler ancak 'KÖY olmadan Kent kurulmaz.' dediler.Bu nedenle Ankara'ya gelen lösemili ve kanserli aileler için sağlık ve sosyal tesislerden oluşan sevimli bir 'Hayat Çemberi' yapımına geçtiler. Gölbaşı-İncek mevkiinde yer alan 13.000 m2'lik arsada sağlık merkezi, konukevi, aile konutları ve üretim atölyelerinden oluşan bu köyde okul ve sosyal tesisleri de unutmadılar.

Bizler de Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul kademesi olarak 27.10.2017 tarihinde Cuma günü 'Lösemili Çocuklar ve Organ Bağışı Haftası' öncesinde İncek'te bulunan "Lösemili Çocuklar Köyü'ne"  6. Sınıf öğrencilerimiz ile ziyarette bulunduk. Ziyaret esnasında 'Lösem Vakfı' bünyesindeki uzmanlarca öğrencilerimizin lösemi hastalığı ile ilgili bilinçlenmelerini ve bilgilenmelerini sağlamak amacıyla bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında ise öğrencilerimiz, lösemili çocukların oyun alanlarını ve köyde bulunan hayvanları görerek lösemi hastası çocukların yaşadıkları doğal ortamı görerek farkındalık oluşturdular.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya,Ayşegül Kaplanoğlu,Elif Orhan,Evrim Çalışkan
Tarih
:
30 Ekim 2017, Pazartesi 14:50
Okunma
:
1.263 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları