Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında 5. Sınıflar Lösev Farkındalık Gezisi
Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında 5. Sınıflar Lösev Farkındalık Gezisi Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında 5. Sınıflar Lösev Farkındalık Gezisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokulunda "Lösemili Çocuklar Haftası" Kapsamında 5. sınıf öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve onlarda farkındalık yaratmak adına İncekte bulunan 'Lösemili Çocuklar Köyünü' ziyaret ettik. Ziyaret esnasında Lösev Vakfı bünyesindeki uzmanlarca öğrencilerimize lösemi hastalığı ile ilgili sunum gerçekleştirildi.Yine aynı gün lösev dükkan mağazasından öğrencilerimiz el emeği göz nuru ürünlerden satın alarak Lösev Vakfına katkıda bulunmaya çalıştılar.

Bundan 20 yıl kadar önce lösemi, Türk filmlerinin amansız hastalığı, Tarık Akan'ın ''Canım Kardeşim'inde '' ağlatan karelerdeki sonu maalesef kötü olan kan kanseriydi. Tanısı bir türlü konulamayan,tedavisi çok zor ve pahalı olan, saç döken, kanamalar ve ateş yapan illetiydi.

Çok değerli bir gazetecinin söylediği gibi :''Lösemiyi bu ülkeye Lösev öğretti." Tedavisinin mümkün olduğunu,bu küçük çocukların iyi koşullarda yaşarlarsa iyileşebileceklerini hep Lösev anlattı bizlere.

Lösev,çocuklarımızı lösemi canavarına teslim etmemek, umutlarını yeşertmek, onları hayata bağlamak için gece gündüz nöbetteler.Sonunda onlar, çocuklarımız anne ve babaları kazandılar. Bugün Lösev %92 tedavisi başarısı elde ettiyse bu başarının gerçek kahramanları çocuklarımız, sonra sizlersiniz.

Lösemi nedir?

Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini lösemiler oluşturur ve birinci sıradadır. Lösemi, damarlarımızda dolaşan kanın yapım yeri olan kemik iliğinin, normal olmayan hücrelerce istila edilerek kan yapımının duraklamasıdır. Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir. Lösemi her yaşta görülmektedir. En sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. 1 yaşın altında, 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye cevap azalmaktadır. 

 

BELİRTİLERİ:

Çocuklarda lösemi hastalığının belirtileri:

* İştahsızlık
* Kansızlık 
* Zayıflama 
* Bacaklarda kemik ağrıları
* Cilt altında kanamaları (kırmızı noktalar veya morarmalar)
* Burun ve dişeti kanamaları
* Ateş

ilk gözlenen bulgulardır.

 

Lösemili Çocuklar İçin Siz Ne Yapabilirsiniz?

-LÖSEV’in tanıtımına destek verebilirsiniz.

Broşürlerimizi dağıtabilir, afişlerimizi çevrenize asabilirsiniz.

-Yaşadığınız ilde çalışmalarımıza destek verecek gönüllü temsilcimiz olabilirsiniz.

-Ispanak ürünleri satışı yaparak, çocuklarımızın tedavilerine kaynak yaratabilirsiniz.

-Kurumunuzun LÖSEV Temsilcisi olabilirsiniz.

-Okuduğunuz ilköğretim okulu veya Liseyi Kardeş Okulumuz Yapabilirsiniz.

Üniversitenizle ilgili çalışmalarımızda görev alabilirsiniz.

-Lösemili Çocuklar Okulumuzda Gönüllü Öğretmen Olarak Destek Verebilirsiniz.

-Tercümanlık Desteği verebilirsiniz.

-Çocuklarımıza gönderdiğimiz yardım kolilerini hazırlayabilirsiniz.

-Satış ve tanıtım stantlarımızda görev alabilirsiniz.

-Dergi-broşür vb. dokümanlarımızı paketleyip etiketleyebilirsiniz.

-1. ve 2. el eşya bağışında bulunabilirsiniz.

Organizasyonlarımıza destek verebilirsiniz.

-Araç-Ulaşım-Nakliye Desteği verebilirsiniz.

 

Bizlerde Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul kademesi olarak '"Lösemili Çocuklar Haftasında" hem öğrencilerimizin lösemi hastalığıyla ilgili bilinçlenmelerini sağlamak, hem farkındalık kazanmalarına destek olmak amacıyla 5.sınıf öğrencilerimizle 17.11.2017 Cuma günü İncekte bulunan Lösemili Çocuklar Köyünü ziyaret ettik. Ziyaret sabahı Lösev Vakfında görev yapan uzmanlarca öğrencilerimize lösemi hastalığıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrası öğrencilerimiz Lösemi tedavisi gören arkadaşlarının oyun odalarını görme şansı yakaladılar. Aynı gün öğrencilerimiz köyün içerisinde yer alan lösev dükkan mağazasını ziyaret ettiler. Anne ve çocukların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerden satın alıp Lösev'e katkıda bulunmaya çalıştılar.

 


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Ahmet Kürşat Soy,Deniz Kurban,Ali Özkal,Şafak Özbek
Tarih
:
20 Kasım 2017, Pazartesi 16:24
Okunma
:
1.674 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları