Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Ortaokul Kademesi İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenledi
Eryaman Ortaokul Kademesi İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenledi Eryaman Ortaokul Kademesi İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenledi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Özel Eryaman Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri arasında "İstiklal Marşı"nı okuma yarışması düzenlendi.

İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümünde Eryaman Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri arasında İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan öğrencinin seçileceği bir yarışma düzenlendi. 3 Mart 2017 Cuma günü elemelerinin yapıldığı yarışmamızın finali 7 Mart 2017 Salı günü okulumuzun konferans salonunda öğrencilerimizin coşkulu katılımıyla gerçekleştirildi.  

Anadolu'da Milli Mücadele'nin devam ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı, Osman Zeki Üngör'ün bestelediği İstiklal Marşı'mız 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. İstiklal Marşı'nda Mehmet Akif; Türk Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanacağına dair inancını, Türk askerinin cesaret ve özverisine güvenini, Türk milletinin bağımsızlığa ve yurduna bağlılığını dile getirmiştir. Milli Mücadele'yi gerçekleştiren kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklâl Marşı bağımsızlığımızın sembolüdür. 

Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın millî karakterimizi, tarihimizi, imanımızı, Millî Mücadele günlerinin heyecanını içinde taşıyan, o günleri ve o günleri yaşayanların duygularını nesilden nesile aktaracak, emsalsiz bir abide olan İstiklal Marşı'nın anlam ve önemini daha iyi kavrayabilmesi amacıyla düzenlediğimiz yarışmamızın kazananı 6/B sınıfı öğrencilerinden Beren Nur Baran oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

           


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Ozan KURT
Tarih
:
08 Mart 2017, Çarşamba 14:17
Okunma
:
1.108 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları