Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde “Çöp-Atık ve Geri Dönüşüm” Konulu Eko-Okul Semineri Yapıldı.
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde “Çöp-Atık ve Geri Dönüşüm” Konulu Eko-Okul Semineri Yapıldı. Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde “Çöp-Atık ve Geri Dönüşüm” Konulu Eko-Okul Semineri Yapıldı.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Öğrencileri Eko-Okul Çalışma Planı, “Çöp-Atık ve Geri Dönüşüm” Hakkında Bilgilendirildi.

Eko - Okullar Programı ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Eko - Okullar uluslararası bir projedir ve Avrupa' da bu projeye kayıtlı pek çok okul bulunmaktadır. Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi olarak Eko-Okul üyesi olan okulumuzda matematik öğretmenlerimiz Ozan Özkavsal ve Şerife Yılmazer koordinatörlüğünde öğrencilerimize 28 Eylül Cuma günü seminer verildi.

Bu yılki Eko-Okul Programı'nın konusu "Çöp- Atık ve Geri Dönüşüm" olarak belirlenirken, seminerde çevre temizliğinin, çevremizi temiz tutmanın , atık maddelerin geri dönüşümü, yeniden değerlendirme olanağı ve yapılan bu çalışmaların faydalarının önemine dikkat çekildi. Eko Tim ve Yeşil Bayrak hakkında bilgi verildi.

 Yürüteceğimiz çalışmalarda gönüllü olarak görevli olacak öğrencilerimizden oluşan Eko - Tim, programın okuldaki yürütücüsüdür. Koordinatör öğretmen ile işbirliği yapar. Çeşitli etkinliklerde yer alarak Eko - Okul programı hakkında okuldaki arkadaşlarını bilinçlendirmeye çalışır.

Eko - Okullar Programı, program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko - etikettir.

Verimli geçen seminer sonrası öğrenciler okulu ve çevreyi daha temiz kullanacaklarını, geri dönüşümde kullanılan atık maddeleri çöplerden ayıracaklarını, çevreci okul olduklarını belgemek  ve Yeşil Bayrak alma hakkını kazanmak için uğraşacaklarını dile getirdiler.

 


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şerife Yılmazer- Ozan Özkavsal
Tarih
:
01 Ekim 2018, Pazartesi 01:01
Okunma
:
1.050 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları