Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Uluslararası DNA Günü ve Genom Kongresi (UDGGK) Etkinlikleri
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Uluslararası DNA Günü ve Genom Kongresi (UDGGK) Etkinlikleri Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Uluslararası DNA Günü ve Genom Kongresi (UDGGK) Etkinlikleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
25 Nisan Dünya DNA Günü etkinlikleri ortaokul kademesinde renkli anlara sahne oldu!

Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi “Uluslararası DNA Günü ve Genom Kongresi (UDGGK)” kapsamında 25 Nisan’da DNA Günü Etkinlikleri yaptılar. 

DNA çift sarmalının keşfinin açıklandığı bu günü anmak için, her yıl farklı ülkelerde etkinlikler yapılmaktadır. Bizler de Eryaman Okyanus Koleji olarak bu güne özel, genetik talimatlarımızı taşıyan DNA’nın çift sarmal yapısının keşfinin hatırlanması adına Fen Bilimleri zümresi çeşitli etkinlikler düzenledik.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fen Bilimleri Öğretmeni Deniz KURBAN’ın sözleri ile başlayan etkinliğimiz, DNA tanıtım videosu, 6/A sınıfı öğrencilerinden Kerem BATIBEY’in DNA şiiri ile devam etti. 

DNA onarımı hakkında önemli çalışmalar yapan Türk bilim insanı Aziz SANCAR’ı bu günde unutmadık. 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü kazanan ve kanser tedavisinde önemli çalışmalarda bulunan Aziz SANCAR hakkında tanıtım videosu yayınlandı. 

5/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu koroda eğlenceli DNA şarkısı ile devam eden etkinliğimizin sonunda; DNA konulu resim-karikatür yarışmasında derece alan Reyhan ÇOKAY, Yasemin BALKAN ve Gülsen Gökçe BALAN’a ortaokul kademe müdürü İpek ÖLÇER tarafından ödülleri taktim edildi. 

Konferans sunumlarının ardından Eryaman Okyanus Koleji ortaokul katında ‘Fen Pazarı’ önünde DNA izolasyonu ve mikroskop incelemeleri, DNA origami, DNA boyama, oyun hamuru ile DNA modeli yapma etkinlikleri ile öğrencilerimiz keyifli dakikalar geçirmenin yanı sıra genetik kod hakkındaki bilgileri eğlenerek öğrenmiş oldular. 


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Büşra ÖZTÜRK
Tarih
:
26 Nisan 2018, Perşembe 08:31
Okunma
:
1.625 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları