Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji 8. Sınıf Öğrencileri İngilizce Dersinde Favori Yemeklerini Anlattılar!
Eryaman Okyanus Koleji 8. Sınıf Öğrencileri İngilizce Dersinde Favori Yemeklerini Anlattılar! Eryaman Okyanus Koleji 8. Sınıf Öğrencileri İngilizce Dersinde Favori Yemeklerini Anlattılar!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji 8. sınıf öğrencileri Cooking ünitesinde öğrendiklerini pekiştirmek için seçtikleri bir yemeği nasıl yaptıklarını anlattılar. Malzeme olarak oyun hamurları ve oyuncak kullanan öğrenciler oldukça keyif aldılar.

Yabancı dil eğitiminde öğrencilerin en zorlandığı alan kendilerini ifade etmektir. Gramer bilgisini edinen öğrenci, bu bilgiyi kullanamadığı için sürekli hata yapar ve kısa sürede öğrendiklerini unutur. Bu yüzden dil öğrenmeye çalışan öğrenciler konuyu iyi bilseler dahi konuşamaz ve kendilerini ifade edemezler. Okyanus Kolejleri olarak İngilizce eğitimini yaşam becerileriyle öğrencilere aşılamaya çalışarak bilgilerin kalıcılığını ve kullanılabilirliğini hedefliyoruz. Yaparak-yaşayarak öğrenme modelini benimseyerek yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde İngilizce, öğrencilerin zorlandığı ve duvar ördüğü bir ders olmaktan çıkarak hem keyif aldıkları hem de uzun süreli hafızalarına aktarabildikleri bir aktivite haline dönüşüyor. 

Eryaman Okyanus Koleji 8. sınıf öğrencileri İngilizce öğretmenlerinin yönlendirmesi ile seçtikleri yemekleri oyun hamurları ve oyuncak malzemeler kullanarak anlattılar. Cooking ünitesini işleyen öğrenciler ilk olarak ünitedeki kelimeleri öğrenmiş daha sonra da bu kelimeleri ve gramer yapısını kullanarak öğretmenlerine oyun hamurlarından yemekler yapmış oldular. Önce yapacakları yemek için gerekli olan malzemeleri ve araç-gereçleri sayan öğrenciler ardından yemeğin nasıl yapılacağını adım adım tarif ettiler. Makarnadan suşiye, hamburgerden kurabiyeye kadar özenle hazırladıkları birçok yemeği anlatan öğrenciler hem çok keyif aldılar hem de ünite tekrarı yaptılar. İngilizce pratiklerini de destekleyen bu çalışma sayesinde öğrenciler ünitede yer alan kelimeleri ve kalıpları güncel hayatlarında hangi alanlarda kullanabileceklerini görmüş ve deneyimlemiş oldular.

Etkinlik bitiminde, özenli çalışmalarıyla İngilizce öğretmenlerinin takdirini toplayan öğrenciler, böyle eğlenceli bir etkinlik hazırladığı için öğretmenlerine teşekkür ettiler.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
foto_cam
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya
Tarih
:
18 Kasım 2018, Pazar 18:17
Okunma
:
1.038 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları