Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus 6-A Sınıfı Öğrencileri Atık Malzemelerden Oyuncak Yaptılar
Eryaman Okyanus 6-A Sınıfı Öğrencileri Atık Malzemelerden Oyuncak Yaptılar Eryaman Okyanus 6-A Sınıfı Öğrencileri Atık Malzemelerden Oyuncak Yaptılar
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji 6-A sınıfı öğrencileri İngilizce dersinde işledikleri "Geri Dönüşüm" konusu üzerine bir çalışma yaptılar. Evdeki atık malzemeleri kullanarak dekoratif süsler ve oyuncaklar yaptılar.

İnsan nüfusunun artmasıyla çoğalan tüketim, beraberinde atık maddelerin çoğalması gibi sorunlar da getirdi. Geri dönüşüm kutularında cam, plastik ve kağıt gibi geri dönüştürülebilen maddeler ayrıştırılmaya çalışılsa da denizleri, ormanları ve doğal alanları kirleten, etrafımızda bolca gördüğümüz çöplerin önüne geçebilmenin en güvenilir yolu eğitimdir. Bilinçli tüketim, atık maddelerin geri dönüşüm kutularına ayrıştırılması, poşet ve plastik kullanımını minimuma indirme, yerlere çöp atmama gibi günlük hayatımızda uygulayabileceğimiz önlemlerin yanı sıra atık maddeleri yaratıcılığımızla birleştirerek hem tekrar kullanılır hale getirebilir hem de ekonomimize katkı sağlayabiliriz.

6-A sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Neslişah Kaya ile birlikte atık maddelerden oyuncak ve dekoratif ev süsleri yaptılar. Yapıştırıcı bile kullanmamaya özen gösteren öğrenciler, bu oyuncak ve süsleri tamamen evlerindeki atık maddelerle yaratıcılıklarını birleştirerek yaptılar. Öğrencilerimiz daha sonra özenle yaptıkları oyuncak ve süsleri sevdikleri öğretmenlerine ve arkadaşlarına hediye ettiler.

6-A sınıfı danışman öğretmeni Şerife Yılmazer "Öğrencilerimiz çok yetenekli. Atık malzemeleri bu şekilde geri dönüştürmeleri çok düşünceli bir davranış olmuş" dedi.

İngilizce öğretmenleri Neslişah Kaya da öğrencilerimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya
Tarih
:
05 Ocak 2017, Perşembe 16:16
Okunma
:
3.807 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları