Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus 5. Sınıf Öğrencileri Reading Corner İle Kitapların Sonsuz Dünyasında Gezintiye Çıktı
Eryaman Okyanus 5. Sınıf Öğrencileri Reading Corner İle Kitapların Sonsuz Dünyasında Gezintiye Çıktı Eryaman Okyanus 5. Sınıf Öğrencileri Reading Corner İle Kitapların Sonsuz Dünyasında Gezintiye Çıktı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji 5.sınıf öğrencileri İngilizce öğretmenleri ile beraber English Street kapsamında Reading Corner (Okuma Köşesi) etkinliği düzenlediler.

Kitap okumanın ufkunuzu genişlettiği bilinen bir şeydir. Kitap okuma alışkanlığı okul sıralarında başlar ve bütün hayatınız boyunca devam eder. Sadece sizi kültürlü yapmaz aynı zamanda hayal gücünüzü ve sözlü/yazılı anlatım kabiliyetinizi de arttırır. Öğrencilerin kendilerini sözel ve yazılı ifadelerinde kitap okumanın etkisi çok rahat gözlemlenebilir. Kitap okuyan öğrenciler sorulan soruları daha iyi anlar ve duygularını daha rahat aktarabilir. Kelime dağarcığı genişler ve anlatılmak isteneni daha çabuk kavrarlar.

Kitap okumak zaman zaman öğrencilere sıkıcı veya boş gelebilir. Bu, hiç tatmadıkları bir yemeği reddetmelerine benzer. Önemli olan öğrencilere kitap okumanın keyfini ve önemini anlatabilmektir. Öğrenciler bu tadı bir kez aldıklarında başarı merdivenlerini tırmanırken onlara destek olacak çok önemli bir alışkanlık edinmiş olurlar. Bu alışkanlığı edindirebilmek için Eryaman Okyanus Kolejinde eğlenceli aktiviteler düzenlenmektedir.

5.sınıflar için düzenlenen English Street, öğrencilerimiz için çeşitli aktivitelerin yer aldığı bir alandır. English Street kapsamında İngilizce öğretmenleri ile beraber Reading Corner etkinliği düzenleyen öğrencilerimiz, istedikleri bir masal kahramanının kıyafetlerini giydiler. Yanlarında getirdikleri İngilizce kitaplarla önce bireysel okuma yapan öğrencilerimiz daha sonra sınıf arkadaşlarına sesli okuma yaptılar. Öğretmenlerinin hazırladığı maskeleri takarak kitap okudular. Ünlü İngiliz yazarlarını tanıdılar. Kitaplarını sesli okurken yaptıkları telafuz hatalarını düzelttiler. Giydikleri kostümlerin kitaplarını anlatan öğrencilerimiz, etkinlik süresince okudukları kitap hakkında da öğretmenlerinin sorularını yanıtladılar.

Etkinlikte çok eğlenen öğrencilerimiz yeni kitaplar almak için çok hevesli olduklarını dile getirdiler.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya, Tuğçe Soruklu. Ayşegül Kaplanoğlu, Nurdan Özkan
Tarih
:
14 Aralık 2016, Çarşamba 10:26
Okunma
:
2.451 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları