Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Kampüsü Ortaokul Öğrencileri Çocuk Edebiyatının Genç Kalemi A.Orçun Can İle Buluştu
Eryaman Kampüsü Ortaokul Öğrencileri Çocuk Edebiyatının Genç Kalemi A.Orçun Can İle Buluştu Eryaman Kampüsü Ortaokul Öğrencileri Çocuk Edebiyatının Genç Kalemi A.Orçun Can İle Buluştu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri ''Yeryüzünden Gelen Adam'' adlı eserin yazarıyla tanışma şansı buldular.

Eryaman Okyanus Koleji ortaokul kademesi öğrencileri 21.04.2017 Cuma günü okulumuzun konferans salonunda çocuk edebiyatının genç kalemlerinden Sayın A. Orçun CAN ile bir araya geldi.

Edebiyatla ilişkisi daha ilkokul sıralarındayken çevresinde sürüp giden hayatı çeşitli maceralarla bezeyip yazdığı minik öykülerle başlayan yazarımızın, Memet Fuat 2010 Genç Şiir Yarışması’na gönderdiği dosyası seçici kurul tarafından övgüye değer bulundu. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyan yazar mezun olduktan sonra "Kırmızı Saçlı Kız"ın telkinleriyle ilk çocuk öyküsünü kaleme almaya başladı. Temmuz 2013’te "Gökyüzüne Düşen Kız" adlı çocuk romanı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. İlk kitabının devamı niteliğindeki ikinci kitabı "Yeryüzünden Gelen Adam" ı yine Yapı Kredi Yayınları  tarafından okurlarıyla buluştu. İstanbul’da yaşayan A. Orçun CAN gerçekten de metrolara, çift satır aralığına, kablosuz teknolojiye ve kırmızıya büyük bir ilgi duyuyor. 

Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını pekiştireceğine inandığımız bu etkinliğimizde, öğrencilerimiz çok sevdikleri ve büyük bir keyifle okudukları "Yeryüzünden Gelen Adam" adlı kitabın yazarı ile birebir sohbet etme imkanı buldular.

Öğrencilerimize kitap okumanın onlara sayısız fayda sağlayacağını, yeni pencereler açacağını anlatan A. Orçun Can; edebiyatın hangi türünde olursa olsun yazmaya eğilimi olan öğrencilerimizi bu konuda teşvik etti ve "Hayallerini gerçekleştirecek bir gençlik Okyanus Kolejinde" diyerek her öğrencinin hayallerini gerçekleştirme konusundaki inancını pekiştirdi.

Yazarımızı okulumuzda görmenin mutluluğunu yaşayan öğrencilerimiz, söyleşinin ardından büyük bir heyecanla kitaplarını yazarımıza imzalatma şansı buldu.

Söyleşinin sonunda Ortaokul Müdiremiz İpek Ölçer, çocuk edebiyatının genç kalemi Sayın A. Orçun CAN'a Eryaman Okyanus Koleji ailesi adına teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Ozan KURT
Tarih
:
22 Nisan 2017, Cumartesi 15:26
Okunma
:
1.447 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları