Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün" Projesi Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Başladı
"Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün" Projesi Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Başladı "Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün" Projesi Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Başladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejinin, Classloom Eğitimde En İyiler Ödüllerinde, Yaşam Becerileri ve Kişisel Gelişim kategorisinde 1. Olan "Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün" Mesleki Rehberlik Projesi, Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde; Rehber Öğretmen Beran ÖZİPEK'in koordinasyonunda, Değerli Subay Velimiz Zekai Say'ın, Askerlik mesleğini tanıtımı ile başladı.

Projenin ilk adımında Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi öğrencilerine 'Büyüyünce Ne Olmak İstiyorsun?' sorusu soruldu. Ardından tüm velilere projeye destek vermek için uygun olup olmama durumları soruldu ve yapılan analizler neticesinde hedef meslekler ile o mesleğe sahip veliler eşleştirildi.

Bu aşamadan sonra velilerimizin, meslekleri ile ilgili Eryaman Kampüsümüzde tüm ortaokul öğrencilerinin katılacağı sempozyumların yapılması aşamasına geçildi. Bu kapsamda Şanlı Türk Ordusunda, Subay olarak vazifesine devam eden, 5/C Şubesi Öğrencilerimizden Ömer Kağan Say'ın Babası Kıymetli Velimiz Zekai Say, bizleri kırmayarak etkinliğimize katıldı ve öğrencilerimize askerlik mesleğini tanıtarak meslek hakkında merak ettikleri sorulara içtenlikle cevaplar verdi.

"Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün" Mesleki Rehberlik Projemiz mesleklerin velilerimiztarafından tanıtılacağı sempozyumların tamamlanmasının ardından 2. Dönemde öğrencilerimizin hayalindeki mesleklere bir gün dahi olsa yerinde ziyaret ederek kavuşmasını sağlayacak biçimde devam edecek.

Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen bu projede, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında tüm ortaokul öğrencilerimizin hayallerindeki mesleklerde bir gün geçirmeleri sağlandı. Öğrencilerimizden bazıları kendilerine uygun bir meslek seçtiklerinden emin oldular, bazı öğrencilerimiz ise daha kariyerlerine başlamadan hayal ettikleri meslekleri aslında çok istemediklerini fark ederek, kendilerine uygun başka bir meslek düşünmeye başladılar.

Hayal ettikleri mesleğin içeriğini detaylı bir şekilde öğrenen öğrencilerimiz, "Bu mesleği istiyorum ve yapabilirim!" ya da "Bu mesleği istiyorum fakat yaparken zorlanacağım ve pek de keyif almayacağım" gibi birçok pozitif geribildirimde bulundular. Meslek ziyaretleri sonrası durumlar ne olursa olsun, proje öğrencilerimizin gelecekteki hedeflerine daha emin adımlarla devam etmelerine yardımcı oldu.

Projemize bugüne kadar destek olan herkese çok teşekkür ederiz.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Beran ÖZİPEK
Tarih
:
26 Kasım 2016, Cumartesi 11:18
Okunma
:
1.652 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları