Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "14 Mart Pİ GÜNÜ" Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı.
"14 Mart Pİ GÜNÜ" Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı. "14 Mart Pİ GÜNÜ" Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde; Öğrencilere Matematiği Sevdirmeyi ve Farkındalık Oluşturmayı Amaçlayan 14 Mart Dünya Pi Günü Kutlamaları Renkli ve Heyecan Dolu Etkinliklere Sahne Oldu.

Pi Sayısı; bir dairenin çevresinin uzunluğunun, çapına bölünmesiyle hesaplanan matematik sabitidir ve yaklaşık değeri 3,14 olarak bilinir. Bu sayının anısına her yıl 3. ayın 14’ünde tüm dünyada kutlanan Pi Günü; okulumuzda da Ortaokul Matematik Zümresi öğretmenleri Şerife YILMAZER ve Ozan ÖZKAVSAL önderliğinde kademe öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte coşkuyla kutlandı.

Matematiği sevdirmeyi, öğrencilerde farkındalık oluşturmayı ve matematiğe karşı olan ilgilerini tazelemeyi hedefleyen bu güzel ve anlamlı etkinlikler konferans salonunda başladı. Pi sayısının gizemi hakkında kısa bir film ve slayt izleyen öğrenciler daha sonra öğretmenleri tarafından hazırlanan pi resfebe yarışması, pi sayısının en çok basamağını hafızada tutma yarışması ve pi hecesi ile başlayan kelime türetme yarışmasında kıyasıya mücadele etti.

Pi sayısının en çok basamağını hafızasında tutabilen yarışmanın birincisi 119 basamakla 6-A sınıfından Elif Su ATA oldu.

Pi hecesi ile başlayan kelime türetme yarışmasında birinci 6-B sınıfından İrem Su KOÇ oldu.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğba KOÇYİĞİT'in katkılarıyla düzenlenen en güzel pi sayısı resmi tasarlama yarışmasında öğrencilerimizin tasarımları birbirinden güzeldi. Öğretmenlerimizin değerlendirmeleri sonucu resim yarışmasında birinci 7-B sınıfından Kemal COŞKUN oldu.

Sahneye çizilen çemberin çevresini çapına oranlayan öğrencilerimizden, pi sayısına en yakın sayıya ulaşan öğrencimiz 5-B sınıfından Öykü POLAT oldu. Yarışmalarda derece alan öğrencilerimize ödülleri matematik öğretmenleri tarafından takdim edildi.

Velilerimizin ve öğrencilerimizin özel olarak tasarlayarak yaptıkları pi sayılı pasta, kurabiye ve böreklerin sunumu tam bir şölen havasındaydı. Öğrencilerimiz, özenle hazırlanan yiyecekleri afiyetle yedi ve en güzel pasta tasarımı yarışması birincisi 8-B sınıfından Tuana Zeynep TUĞLUK oldu.

 Öğrenciler Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuğba KOÇYİĞİT'in yaptığı pi hatırası ile fotoğraf çekinmeyi unutmadılar. Velilerimizin de katkılarıyla gerçekleştirilen kermeste, satılan yiyeceklerden elde edilen gelir "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında LÖSEV’e bağışlandı.

Öğrencilerimizin gün boyu eğlenerek ve heyecanla geçirdiği Pi Günü kutlama organizasyonunda; emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şerife YILMAZER- Ozan ÖZKAVSAL
Tarih
:
15 Mart 2019, Cuma 11:48
Okunma
:
1.432 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları