Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Okul Öncesi Kademesi Halk Ekmek Fabrikası Gezisinde
Eryaman Okyanus Koleji Okul Öncesi Kademesi Halk Ekmek Fabrikası Gezisinde Eryaman Okyanus Koleji Okul Öncesi Kademesi Halk Ekmek Fabrikası Gezisinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Okul Öncesi Kademesi Halk Ekmek Fabrikası Gezisinde Keyifli Vakit Geçirdiler

Eryaman Okyanus Koleji Okul Öncesi Kademesi Halk Ekmek Fabrikası Gezisinde ekmeğin nasıl üretildiğini gözlemlediler.

Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası gezisine katılan okul öncesi öğrencileri, ekmeğin üretim aşamalarını fabrika görevlisinden dinlerken yeni edindikleri bilgiler ile bilgi dağarcıklarını genişlettiler. Fabrikanın temizlenmesi, kurulumu, mekan donanımı, kullanılan malzeme ve ekmeğin üretimi ile ilgili bilgilenen öğrenciler fabrikayı gezerken oldukça meraklı ve hevesli görünüyorlardı. 

Fabrika görevlisinin "Ekmeğin üzerinde niçin bir çizgi var?" sorusunun üzerine,

Orhan Gazi Bursa'yı fethetmiştir. Uludağ'ın eteklerindeki fırıncıları denetliyordu fırıncının birinde ekmeklerdeki ilginç bir durum dikkatini çekti. Sordu fırıncıya ekmeklerin üzerinde neden 3 çizgi var?
Fırıncı Biz Hristiyanız yediğimiz ekmek Tanrı oğul ve kutsal ruhu hatırlatsın diye ekmeklerin üzerine 3 çizgi çekeriz dedi.Orhangazi bu durumdan çok etkilendi bir ferman yayınlayarak :
"Bundan sonra böyle Bütün Müslüman Fırıncılar Allah'tan başka ilah olmadığına işaret etmek için ekmeğin üzerine bir çizgi çeke.!!
O gün bugündür nezih bir itikat üzere olan Müslüman milletin ekmeği bile tevhidi haykırır.!! diyerek yaptığı bilgilendirme okul öncesi öğrencilerinin çok ilgisini çekti. 

Keyifli gezinin ardından kendilerine ikram edilen sıcak ekmekleri keyifle yiyen öğrenciler gezinin ardından okullarına döndüler.


Haber
:
Pelin Aslandoğdu
Editör
:
Ayşe Şentürk
Fotoğraf
:
Esra Şahiner
Tarih
:
10 Şubat 2018, Cumartesi 14:26
Okunma
:
859 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları