Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Eryaman Okyanus Şeb-i Arus Töreniyle Mevlana'yı 743. Ölüm Yıl Dönümünde Andı
Eryaman Okyanus Şeb-i Arus Töreniyle Mevlana'yı 743. Ölüm Yıl Dönümünde Andı Eryaman Okyanus Şeb-i Arus Töreniyle Mevlana'yı 743. Ölüm Yıl Dönümünde Andı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji 21 Aralık 2016 Çarşamba Günü düzenlediği Şeb-i Arus töreniyle Mevlana'yı 743. ölüm yıl dönümünde andı.

Mevlana Celaleddin Rumi, Eryaman Okyanus Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Elif Atasoy tarafından 21 Aralık 2016 Çarşamba günü düzenlenen "Şeb-i Arus" töreninde anıldı. Mevlana, bu geceyi Rabbine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü "Düğün Gecesi" olarak adlandırmıştır.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve "Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri" olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında "Şeb-i Arus" olarak da anılmaktadır. 

Mevlana Celaleddin Rumi'nin 743. ölüm yıl dönümü nedeni ile düzenlenen "Şeb-i Arus" töreni manevi atmosferiyle de gönüllere hitap etti. 

Açılış konuşması, Mevlana’nın hayatı, Mevlana’nın 7 öğüdü, Mevlana’nın Eşine olan Aşk-ı Muhabbeti,Neyzen Dinletisi ve onla özdeşleşen Etme şiiri ile devam eden programda; Mevlana'nın şahsında ve eserlerinde insan olmanın anlam ve değerini daha iyi kavramanın önemi üzerinde duruldu. Son olarak Sema Gösterisi ve Semazen Panel ile  program sona erdi.

Tüm velilerimizin davetli olduğu tören ilgiyle karşılandı


Haber
:
Murat Kasapoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Nurşin Şahin
Tarih
:
23 Aralık 2016, Cuma 15:06
Okunma
:
3.872 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Semazen suayip aslan / 27 Mart 2017, Pazartesi 15:08
Bizlere bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Semazen suayip aslan.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları