Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri MTA Müze Gezisinde
Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri MTA Müze Gezisinde Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri MTA Müze Gezisinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji İlkokul 2. Sınıf Öğrencileri MTA Tabiat Tarihi Müzesi'nde

Eryaman Okyanus Koleji  2. Sınıf Öğrencileri, Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü kampüsünde bulunan Tabiat Tarihi Müzesi’ni  ziyaret etti.

Öğrenciler, ilk olarak ‘Bilim Küresi’ ile yerkürenin jeolojik geçmişini, iklim değişikliklerini, depremleri oluşturan yerkabuğu hareketlerini, tsunami olaylarını, volkan patlamalarını, atmosfer değişimlerini, okyanus akıntılarını  görseller ile izleyerek bilgi aldılar. Daha sonra Paleontoloji, Diyorama, Mineraloji- Petrografi, Prehistorya bölümlerini gezen öğrenciler; Dünya’nın oluşumunu, jeolojik zamanları, gezegenleri, hayvan ve bitki fosillerini öğretmenleri eşliğinde gezerek merak ettikleri sorulara cevap buldular.

Simülasyon ve animasyonlarla gerçeğe en yakın şekilde tabiatı keşfetmenin keyfini yaşayan öğrenciler, nesli tükenen hayvanların fosillerini incelerken adeta geçmişe yolculuk yapma fırsatı buldular.

Madenlerden kayaçlara, mağara ve peri bacalarından dondurulmuş canlılara, güneş sistemi ve gezegenlerden, dijital çağ animasyonuna, ay taşından mereoritlere kadar evrenin oluşum sürecinde merak edilen tüm konulara dair, bilimin ışığında keyifli bir yolculuk yapan öğrenciler, hem eğlenceli bir gün geçirdi hem de yeni bilgiler öğrenmenin tadını çıkardılar.


Haber
:
Su Asuman Demiröz
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Sıla Aydoğdu
Tarih
:
12 Mart 2019, Salı 10:33
Okunma
:
697 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları