Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 4. Sınıf Öğrencilerine Rehberlik Birimi Tarafından Çoklu Zeka Envanteri Uygulandı
4. Sınıf Öğrencilerine Rehberlik Birimi Tarafından Çoklu Zeka Envanteri Uygulandı 4. Sınıf Öğrencilerine Rehberlik Birimi Tarafından Çoklu Zeka Envanteri Uygulandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Öğrencilerin hangi zeka alanına ilgi duyduğunu ölçen envanteri uygulandı.

Eryaman Okyanus Koleji 4. sınıf öğrencilerine Ortaokula Hazırlık Çalışması kapsamında  İlkokul Kademesi Rehber Öğretmeni Gözde ÖZBAY ve Ortaokul Kademesi Rehber Öğretmeni  Kürşat SOY tarafından ‘Çoklu Zeka Envanteri’ uygulandı.

Çoklu Zeka Envanteri; zekayı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren 8 alandan oluşan bir kuramdır. Öğrencilerin hangi zeka alanına ilgi duyduğunu ölçen bir envanterdir.

Okyanus Kolejleri Rehberlik Birimi olarak bu envanterin uygulanma amacı; öğrencilerin kendisinin farklı zeka alanlarına sahip olduğunu tecrübeleri ile ilişkilendirerek ve daha çocukluktan itibaren kişinin güçlü ve zayıf yanlarını tespit ederek, ona doğru yönlendirmelerde bulundurabilmektir.

Bu kapsamda envanter sonuçlarının paylaşımı ve ortaokula geçiş sürecinin bilgilendirilmesi kapsamında, 4. sınıf velileri İlkokul ve Ortaokul Rehberlik Birimi tarafından 5 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında görüşmeye davet edileceklerdir.


Haber
:
Su Asuman Demiröz
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Gözde Özbay
Tarih
:
10 Kasım 2017, Cuma 09:27
Okunma
:
1.114 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları