Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | "Akran Zorbalığı Semineri" ve "Akran Zorbalığına Karşı Farkındalık Çalışmaları" Yapıldı
"Akran Zorbalığı Semineri" ve "Akran Zorbalığına Karşı Farkındalık Çalışmaları" Yapıldı "Akran Zorbalığı Semineri" ve "Akran Zorbalığına Karşı Farkındalık Çalışmaları" Yapıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji İlkokul Kademesi Rehber Öğretmenleri Gözde ÖZBAY ve İrem TOPDAN tarafından önleyici rehberlik kapsamında öğrencilere "Akran Zorbalığı Eğitimleri" düzenlendi.

Eryaman Okyanus Koleji İlkokul Kademesi’nde Akran Zorbalığının; bir ya da birden çok öğrencinin, kendilerinden daha güçsüz öğrencilere kasıtlı ve sürekli olarak olumsuz davranış göstermesi ile sonuçlanan ve kişinin kendisini koruyamayacak durumda olduğu bir saldırganlık türü olduğu belirtilerek; öğrencilere, akran zorbalığının ne olduğu, zorbalıkla nasıl baş edileceği,arkadaşlarına karşı nasıl tutum ve davranışlar içinde bulunmaları gerektiği konusunda bilgilendirme ve grup rehberliği çalışmaları yapıldı.

Öfkelerini nasıl kontrol edecekleri konusunda da bilgilendirilen çocuklar, aynı zamanda zorbalığa uğrayan arkadaşlarına destek olmak için neler yapacaklarını, kimlerden destek alabileceklerini öğrendiler. Çocukların ilgiyle dinledikleri; yer yer interaktif soru-cevap şeklinde ilerleyen seminer; karikatür, çizgi filmler, videolar ve görsellerle de desteklenerek daha keyifli ve öğretici hale getirildi.

Sunum sonunda ise akran zorbalığına dair öğrencilerin farkındalığını arttırmak için "Elma Etkinliği" düzenlendi. Etkinlikte;  öğrenciler elmanın bir tanesine  kötü sözler söyleyip , her defasında elmaya zarar verici davranışlarda bulundular. Diğer elmaya ise güzel sözler söyleyip kibar ve nazik bir şekilde davrandılar. Etkinlik sonunda elmalar kesildiğinde güzel davranışlarda bulunulan elmanın içi beyaz ve sulu iken kötü davranışlarda bulunulan elmanın içinin çürümüş ve kararmış olduğunu gördüler. İnsanlara da bu şekilde kötü davranıldığında içlerinde oluşan yaraları temsil ettiğini anlayan öğrenciler bu keyifli etkinlik sonunda  içi güzel ve sulu olan elmayı birlikte yediler.

Semineri dikkatle dinleyen öğrenciler, zorbalık içeren davranışlara karşı durma konusunda bilinçlenerek, bu davranışlarla nasıl mücadele edeceklerini öğrendiler.


Haber
:
Su Asuman Demiröz
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Gözde Gök
Tarih
:
16 Kasım 2017, Perşembe 14:10
Okunma
:
2.116 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları