Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Eryaman Okyanus Kolejinde İnsan Hakları ve Demokrasi Söyleşisi
Eryaman Okyanus Kolejinde İnsan Hakları ve Demokrasi Söyleşisi Eryaman Okyanus Kolejinde İnsan Hakları ve Demokrasi Söyleşisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Anadolu Lisesi İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası Etkinliği

10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Günü kapsamında bugün, Tarih Zümre Öğretmenimiz Ayşe İPEK, Lise Kademesi öğrencileri ile "Söyleşi" gerçekleştirdi. 

Demokrasinin önemi ve unsurlarının anlatımıyla başlayan söyleşi, öğrencilerin katılımıyla interaktif biçimde sürdürüldü. İnsan haklarının neler olduğu ve neler yapılması gerektiğine dikkat çeken Ayşe İPEK, "İnsan Hakları Bildirgesi" maddelerini içeren animasyon gösterimi ile vurgu yaptı. Animasyon sonrasında tarihsel süreç hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. 

Rosa Parks'ın başlattığı direniş hareketi, Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi, İlk anayasa Kanun-i Esasi gibi insan hakları ve demokrasi konusunda örneklerle geçmişten bugüne demokrasi uygulamaları süreci değerlendirildi.

Son olarak Ayşe İPEK'in hazırlamış olduğu dünyada yaşanan savaş suçları, işkenceler, mülteci sorunları, çocuk hakları, barınma / eğitim hakları ve Afrika'da yaşanan açlık ve hastalıkların örnekleri fotoğraflarla görsel sunum olarak paylaşıldı. "Dünyanın birçok yerinde halen, eşitlikçi ve adil olmayan insan onurunu ve değerini zedeleyen bu tutumlara en net ve çözüm aracının "eğitim" olduğu vurgulandı. 

"Söyleşi", öğrenci ve öğretmenlerin duygu yoğunluğu ile sona erdi.  


Haber
:
Hale Öğdü
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Ayşe İpek, Hale Öğdü
Tarih
:
09 Aralık 2016, Cuma 17:16
Okunma
:
1.388 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları